BILO BI TADA SVEGA

Uoči Kosova izbornika Antu Čačića dočekalo neugodno pitanje

05.10.2016 u 21:13

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić održao je konferenciju za medije dan uoči kvalifikacijske utakmice u Skadru s Kosovom (20.45 sati)

Hrvatski izbornik ne bježi od uloge favorita.

'Moramo opravdati ulogu favorita protiv vrlo motiviranog domaćina. U Finskoj su dobro funkcionirali kao momčad, premda su se sastali tek prije utakmice, a imaju dosta zanimljivih igrača koji su orijentirani prema naprijed. Međutim, naš cilj je jasan - odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji', jasan je bio izbornik Čačić te je dodao:

'Naravno da u nogometu postoji mogućnost da Kosovo iznenadi, vidjeli smo iznenađenja na raznim natjecanjima, no držim da je presmiono reći da će Kosovo na početku stvaranja reprezentacije to sigurno i učiniti.'

Na konferenciji je Čačić bio suočen i s neugodnim pitanjem. Što ukoliko Kosovo napravi senzaciju i sruši Hrvatsku? Hoće li pasti ostavka?

'O tome ćemo razgovarati nakon utakmice’, kratak je bio Čačić.

Uz ranije ozlijeđene Modrića, Lovrena, Rakitića i Pjacu, posljednji trening uoči susreta morao je preskočiti i Duje Čop zbog temperature koji tako isto neće konkurirati za dvoboj s Kosovom.

'Neću nikoga iznenaditi postavom, jasno je kako bi Hrvatska trebala igrati', rekao je hrvatski izbornik.