SELIDBA IZ TORINA

United uzeo sjajnog Talijana i riješio 'problem desnog beka'

07.07.2015 u 17:09

Bionic
Reading

Pratitelji nogometa navikli su da u Torinu najveće poslove radi Juventus, ali danas je bez vaznog igrača ostao gradski rival 'Toro'

Torino je, javlja Sky Sports, s Manchester Unitedom dogovorio odštetu za svog reprezentativca Mattea Darmiana. Nagodili su se na 13 milijuna funti (18.35 milijuna eura) i tako riješili pitanje desnog bočnog braniča koji je bio u žarištu zanimanja navijača po pitanju ovog prijelaznog roka. Prvi izbor Unitedu je bio Dani Alves koji je odlučio ostati vjeran Barceloni, dok su uz Darmiana razmatrali i rješenje iz Evertona Seamusa Colemana.

Darmian je dijete AC Milana kojega na San Siru nisu prepoznali i preko Padove i Palerma 'skrasio' se u Torinu gdje je proveo posljednje četiri sezone i izborio status reprezentativca. Za Italiju je upisao 13 nastupa, igrao je i na SP-u u Brazilu, te se etablira kao vrhunsko rješenje koje bi sada trebalo zasjati punim sjajem.

25 mu je godina, a osim Uniteda u svoje redove željeli su ga dovesti Galatasaray, Napoli i Fiorentina. Ipak, svi interesenti morali su se maknuti u stranu kada je United, koji nudi veće ambicije i daleko bolje plaća, ušao u igru i doveo ga kao potencijalno važnog aduza za novu sezonu u kojoj se vraćaju u Ligu prvaka.