EVRA FRUSTRIRAN

United u naletu, ali ozljeda je previše

27.12.2011 u 14:31

Bionic
Reading

Manchester United je u svom karakterističnom zimskom ritmu. Momčad Alexa Fergusona nanizala je pet prvenstvenih pobjeda uz gol razliku 17:1, no niz ozljeda sasvim im je prorijedio zadnji red

Mladi vratar De Gea ili njegov kolega Lindegaard ispred sebe na svakom dvoboju gledaju nova lica. Kapetan Vidić sa stoperske će pozicije zbog ozljede koljena izbivati do kraja sezone, a na popisu ozlijeđenih su još braniči Rio Ferdinand, Jones i Fabio. Tijekom pobjede (5:0) nad Wiganom pridružio im se i mladi Evans.

'Ovo već postaje iritantno. Popis ozlijeđenih se i dalje širi, a nama za borbu za naslov treba širok fond igrača', kazao je Francuz Evra koji je protiv Wigana morao igrati stopera.

'Imali smo sličnu situaciju i prije dvije godine. Važno je da se što veći broj momaka oporavi do Blackburna', dodao je Evra.

Ju Sing Park nema toliko iskustva i pošteno priznaje da ovakvu seriju pehova nije nikada doživio u svojoj momčadi, ali dijeli mišljenje kolege da nema stanja koje je neizdrživo.

'Moćna smo momčad i trebamo pronaći izlaz u razdoblju koje je pred nama.'

United na staru godinu dočekuje Blackburn, a prema procjenama tada bi spremni mogli biti Ferdinand i Fabio, možda i Jones.

Unatoč razrovanoj obrani United je u zadnja četiri kola dostigao pet bodova zaostatka za gradskim rivalom Cityjem i skupocjenu Mancinijevu momčad podsjetio da utrka za naslovom nije bila gotova.

Ferguson mudro ponavlja kako je City i dalje favorit, ali teško da u to vjeruje. Osvojio je već 12 engleskih naslova prvaka, svi u Cityju i u Unitedu znaju koliko je to važan podatak u mjesecima odluke koji su pred nama.