BITKE ZA WEMBLEY

United preko legendi do Arsenala, Liverpoolu Blackburn

16.02.2015 u 22:53

Bionic
Reading

Manchester United je u posljednjem dvoboju osmine finala FA kupa svladao prve engleske prvake Preston North End, a ždrijeb im je priredio veliki izazov na posljednjoj stepenici uoči 'plamsna na Wembley'

Preston North End je u 19. stoljeću bio najbolja engleska momčad, ali godine prolaze i danas tek povremeno u goste prime momčadi iz elite. Večeras im je došao Manchester United i krcati stadion 'eksplodirao je' od sreće kada je Scott Laird svladao vratara De Geu i doveo legendarnog trećeligaša u vodstvo.

United je igrao u krajnje respektabilnom sastavu i uporno je tražio put prema prolazu, a preokret je došao u posljednjih 25 minuta kada su Herrera, Fellaini i Rooney redom zabbijali za konačnih 1:3 i očekivani prolaz Van Gaalovih trupa u četvrtfinale.

Odmah zatim održan je i ždrijeb sljedeće faze koji je odlučio kako će 7. ili 8. ožujka United na Old Traffordu dočekati Arsenal. Liverpool Dejana Lovrena na Anfieldu čeka Blackburn, lokalni derbi igrat će Aston Villa i WBA, a najslabiji ogled igrat će domaćin Bradford i Reading.