VELIKANKA IZ SPLITA

Unatoč dijabetesu mlada Hrvatica do europskog zlata!

24.10.2015 u 22:09

Bionic
Reading

Članica splitskog Marjana Anamarija Runtić osvojila je naslov europske juniorske prvakinje na impresivan način sa četiri pobjede i ukupnom razlikom poena 58:15

Ukupno je to i jubilarna 40 velika medalje za Marjan na velikim natjecanjima od čega je čak 18 europskih i svjetskih prvaka u sve tri uzrasne kategorije. Uspjeh Anamarije Runtić još je i veći ukoliko uzmemo u obzir da mlada Splićanka boluje od dijabetesa tip 1 i svaki dan si četiri puta daje injekcije inzulina. Još je zanimljivija činjenica da je njena mlađa sestra Dora Runtić prije samo dva mjeseca na europskom kadetskom prvenstvu osvojila brončano odličje.

Anamarija je u Latviji nastavila nizati uspjehe članova Marjana, Brune Vuletić koja je prvi dan osvojila zlato i Ane Taslak koja je drugog dana uzela broncu. U prvom kolu je deklasirala Ukrajinku Kharchenko 12:0, u drugom je sa 7:0 ispratila reprezentativku Srbije, a polufinalnu borbu okončala je s visokih 19:7.


Finale je umjesto drame ponudilo još jednu dominantnu predstavu i čak treći prekid u četiri borbe te zasluženo intoniranje Lijepe Naše za djevojku koja je život pored bolesti posvetila taekwondou.

Anamarijin put do zlata:

RUNTIĆ – KHARCHENKO ANASTAZIA, UKRAJINA 12:0
RUNTIĆ – JANA RULJIĆ, SRBIJA 7:0
RUNTIĆ – LEAH MOORBY, VELIKA BRITANIJA 19:7
RUNTIĆ - ANA CIUCHITU, MOLDAVIJA 20:8