25. VEGETA CROATIA OPEN

Umag spreman za jubilarni 25. ATP turnir, Čilić glavni favorit

11.07.2014 u 12:27

Bionic
Reading

Pripreme za 25. Vegeta Croatia Open u samoj su završnici. Odlične igre Marina Čilića na nedavno završenom Wimbledonu, kao i vrlo dobra forma njegovih glavnih konkurenata, najavljuju uzbudljive mečeve na umaškim terenima.

Ulazak u četvrtfinale, u kojemu je tijesno izgubio od kasnijeg pobjednika Novaka Đokovića, potvrđuje da je Čilićeva forma u snažnom usponu i da je spreman ponoviti uspjeh iz 2012. godine, kada je kao drugi hrvatski igrač u povijesti umaškog turnira osvojio naslov pobjednika (prvi je 1990. bio Goran Prpić).

'Marin je uvijek jako dobro igrao u Umagu, jer se ovdje osjeća kao kod kuće. Konkurencija je kao i svake godine izrazito jaka stoga vjerujem da će biti jako puno zanimljivih mečeva. Tommy Robredo je u Wimbledonu došao do četvrtog kola, gdje ga je zaustavio Roger Federer. Dolgopolov i Fognini također su imali dobre nastupe na Wimbledonu, tako da sada u ždrijebu Umaga imamo četiri igrača iz Top 20', kaže direktor turnira Vanja Božičković

Iako je i vrhunski tenis sasvim dovoljan razlog za dolazak u Umag, jubilarni 25. Vegeta Croatia Open nudi ove godine još mnogo više. Jubilej će biti obilježen atraktivnim egzibicijskim mečom četvorice nekadašnjih šampiona – Gorana Ivaniševića, Thomasa Mustera, Henrija Lecontea i Mansoura Bahramija – koji se igra 19. srpnja na ATP stadionu, odmah nakon svečanog otvorenja turnira.

Bogat je i prateći program turnira. Tu je ponovno, po peti put, Istria Gourmet Festival, manifestacija koja na jednom mjestu okuplja sve najbolje što daje plodna istarska zemlja. Najugledniji istarski vinari, tartufari, maslinari i kuhari deset će dana u četiri zone posjetiteljima Umaga pružati užitke za sva osjetila.

Uz vrhunski tenis i gourmet program, jubilarni 25. Vegeta Croatia Open donosi i više od 100 sati uzbudljivog glazbenog i zabavnog programa. Glazbeni program ATP Party Nights otvorit će ove godine Hladno pivo, a odličnu zabavu jamče i nastupi Gustafa, Luke Nižetića, grupe Nola, Natali Dizdar i The Frajli iz Novog Sada. Ove godine po prvi puta se održava Summer Sensation party, show u trajanju od 4 sata u kojem nastupaju svjetski DJ-i, plesači, akrobati i profesionalni umjetnici s Ibize. Ulaz na glazbena događanja je slobodan.

'Istria Gourmet Festival se s 4 restorana, 15 vinara, ponudom pršuta, tartufa i sireva pozicionirao kao važano mjesto predstavljanja ponude biranih istarskih proizvođača, ali i kao sadržaj koji pored tradicionalnog zabavnog programa sa 100 sati glazbe, umaški teniski turnir oblikuje u cjelovitu turističku manifestaciju', ističe Arlen Brozić, direktorica Izvršnog odbora turnira.