NIJE LOŠE, ALI…

Ukiću solidna minutaža i skroman učinak

21.10.2009 u 11:06

Bionic
Reading

Roko Leni Ukić, najbolji hrvatski košarkaš na proteklom Euru, priprema se za početak nove NBA sezone, ali brojke mu nisu saveznik

U sedmom predsezonskom nastupu Ukić je gostovao kod Charlottea i u porazu svog Milwaukeeja 94:87 odigrao vrlo solidnih 18 minuta. Ipak, dobru priliku nije sasvim iskoristio, upisao je šest koševa (jedna trica, šut iz igre 1/3) uz po jedan skok i ukradenu loptu. U ostalim statističkim kategorijama ostao je 'propuh', a za održavanje tako dobre minutaže Splićanin će morati pokazati više.

Sezona počinje idućeg utorka, a Milwaukee će u međuvremenu (u petak) gostovati u Detroitu.

Među 20 klubova koji su nastupili tijekom večeri bio je i jedan euroligaš. Maccabi je nakon poraza od New Yorka pao i u Los Angelesu, a Clippersi su slavili rezultatom 108:96. Alan Anderson zaustavio se na četiri koša (Knicksima je zabio 20), dok je sjajan dojam ostavio Doron Perkins koji je NBA sastavu bez kompleksa zabio 16 koševa te ostvario 12 skokova i 10 dodavanja. Lani je igrao u belgijskoj ligi, a ove sezone bi ovaj bek šuter mogao igrati važnu ulogu u redovima izraelskog prvaka.