šokantna odluka

UFC preko noći ostao bez dva istinska velikana teške kategorije; nakon ove odluke svijet MMA borbe više neće biti isti...

04.03.2021 u 12:57

Bionic
Reading

Alistair Overeem (40) i Junior dos Santos (37) više se neće boriti pod okriljem UFC-a! Vijest je senzacionalna, bez obzira na to što su ove dvije legende MMA borbe već zašle u veteranske godine te su u posljednje vrijeme u oktogona najčešće bilježili poraze

Junior dos Santos (37) imao je još pet ugovorenih borbi u UFC-u, no legendarni Cigano više neće ulaziti u oktogon! Nakon punih 12 godina odlazi iz UFC-a s ukupnim omjerom od 21 pobjede i devet poraza, a od toga u UFC-u ima 15-8.

U prebogatoj i uspješnoj karijeri Cigano među ostalima je pobjeđivao velikane poput Fabricia Werduma, Mirka Cro Cop Filipovića, Franka Mira, Marka Hunta, Shanea Carwina, Derricka Lewisa...

Bivšem prvaku Dos Santosu presudila su četiri vezana poraza - Ngannou, Blaydes, Rozenstruik, Gane. Svima je bilo jasno kako je Cigano u posljednjim borbama miljama daleko od najboljih dana i bilo je za očekivati da će uskoro napustiti UFC u kojem se borio od 2008. godine i gdje je 2011. godine uzeo titulu prvaka. Za pojas se borio i prije četiri godine, kada ga je pobijedio Stipe Miočić.

Dos Santos i Alistair Overeem (40) godinama su bili u vrhu teške kategorije, a Overeem je s UFC-om imao još dvije ugovorene borbe. Njegov je odlazak, tj. otkaz suradnje poprilično šokantan jer je povezao dvije pobjede i nadao se kako će još jednom dobiti priliku za napad na teškašku titulu. No, sve je propalo nakon što je u posljednjoj borbi doživio težak nokaut od Alexandra Volkova.

Overeem je prije dolaska u UFC bio zvijezda Pridea, Dreama i Strikeforcea te K-1 kickboxing promocije. Od 2011. godine se borio pod okriljem UFC-a, no karijeru mu je obilježio doping skandal nakon kojeg se nikad nije vratio u 'ubojitu' formu. U karijeri ima omjer od 47 pobjeda i 19 poraza, od toga u UFC-u 13 pobjeda i osam poraza. Pobjeđivao je Juniora Dos Santosa, Andreija Arlovskog, Werduma, Hunta, Walta Harrisa..., ali nije mogao protiv Stipe Miočića koji ga je pobijedio u borbi za teškašku titulu.

Spomenimo kako je Overeem veliki zaljubljenik u Hrvatsku, redovito svakog ljeta ovdje s obitelji dolazi na odmor.

Za sada nije poznato hoće li Dos Santos i Overeem nakon odlaska iz UFC-a objaviti i završetak karijere ili će potražiti sreću pod okriljem neke druge MMA organizacije. Dojam je da bi obojica moga odraditi još koju borbu, a tek onda otići u zasluženu mirovinu.