uz njih je i james bond

[FOTO] Legendarni se engleski proizvođač automobila nakon više od 60 godina vraća u Formulu 1; novi bolid izgleda senzacionalno

  • Autor: Ivan Žurić/Hina
  • Zadnja izmjena 04.03.2021 10:05
  • Objavljeno 04.03.2021 u 10:05
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: AFP / AFP / Profimedia

Nakon više od 60 godina Aston Martin se vraća u Formulu 1 predstavivši novi bolid AMR21 koji će u novoj sezoni voziti Sebastian Vettel i Lance Stroll

Ekipa koja je ranije bila poznata kao Racing Point preimenovana je tijekom zime nakon što je vlasnik Lawrence Stroll preuzeo kontrolu nad poslovanjem Aston Martina. Nova momčad sada se zove Aston Martin Cognizant F1 Team čime će Aston Martin imati momčad u Formuli 1 prvi put nakon 1960. godine.

Predstavljanje bolida ove momčadi iščekivalo se s posebnim zanimanjem, a sada je otkriveno kako bolidom dominira boja 'British racing green', ali zadržano je i nešto ružičastih detalja.

Podršku novoj momčadi pružili su James Bond, ali i legendarni quarterback Tom Brady.

'Želim čestitati Aston Martinu na povratku u F1 po prvi puta od 1960. godine', rekao je u video poruci glumac Daniel Craig koji je utjelovio izmišljenog britanskog tajnog agenta James Bonda koji u svojim filmovima često vozi Aston Martin.

'Nevjerojatno je uzbuđenje za mene, a siguran sam i za sve ljubitelje Formule 1, vidjeti Aston Martin kako se ponovno utrkuje u svojoj kultnoj Aston Martin Racing Green', dodao je Craig.

  • +9
  • +6

Aston Martin Cognizant F1 Team Formula 1

Izvor: Profimedia / Autor: Dominic FRASER / AFP / Profimedia

Prezentaciju novog bolida vodila je glumica Gemma Arterton, jedan od Bondovih djevojaka.

Podršku Aston Martinu pružio je i legendarni quarterback Tom Brady.

'Hej Lance i Seb, navijat ću vas na svakom koraku', poručio je Brady.

Vlasnik momčadi Lawrence Stroll najavio je kako ima velike planove.

'Moj prvi san bio je posjedovanje momčadi Formule 1. Drugi san bio je stjecanje značajnog udjela u Aston Martinu Lagondi. Danas se radi o spajanju ta dva sna, no ovo je samo početak. Naše ambicije su neograničene. Sad imamo na raspolaganju dijelove, ljude i partnere, kako bismo istinski napredovali', kazao je Stroll.