NA VESELJE FRANCUZA

Uefa odlučila: EURO 2016 ostaje u Francuskoj!

16.11.2015 u 19:16

Bionic
Reading

Iako je Pariz u petak doživio težak udarac i na tragičan način primio na znanje da se terorističke akcije mogu provesti u djelo bez obzira na opsežne sigurnosne mjere, UEFA je u ponedjeljak na sastanku Izvršnog odbora donijela odluku da se EP sljedećeg ljeta ipak igra u Francuskoj

Teroristički napad u petak navečer, koji su ISIL-ovi borci izveli na nekoliko lokacija u Parizu, uključujući stadion Stade de France, na koji su bombaši-samoubojice željeli ući, uzdrmao je sigurnosne službe svih svjetskih sila i natjerao ih na dodatne poteze kako se prijetnje ne bi ostvarile.

No dok Pariz, Francuska i svijet oplakuju žrtve, UEFA je povukla potez i odlučila u ponedjeljak da će se Euro 2016 ipak održati u Francuskoj.

'Ždrijeb skupina Eura održat će se prema planu 12. prosinca u Parizu, a natjecanje u Francuskoj od 10. lipnja do 10. srpnja 2016. Nakon dramatičnih događaja u petak u Parizu želimo potvrditi svoju predanost tome da sigurnost i osiguranje postavimo u središte naših organizacijskih planova. Iako nema razloga vjerovati da bi Euro mogao biti meta bilo kakvih napada, potencijalna teroristička prijetnja je uvijek uzimana u obzir', objavila je UEFA.

Inače, to će biti prvi EP na kojem će igrati 24 reprezentacije. Turnir počinje 10. lipnja, a finale će se igrati 10. srpnja.