NEMA OPROSTA

Uefa kaznila Celtic sa 25.000 eura zbog bakljade

28.03.2012 u 19:59

Bionic
Reading

Utakmica zbog koje je Celtic dobio kaznu je odigrana još u prosincu prošle godine, a Celtic je, podsjetimo, vrlo brzo ove sezone ispao iz tog nogometnog natjecanja

Europska nogometna federacija (UEFA) kaznila je škotski Celtic sa 25.000 eura. Razlog je bakljada njihovih navijača koja se dogodila tijekom utakmice Europa lige između Celtica i Udinesea.

Ta utakmica je odigrana još u prosincu prošle godine, a Celtic je, podsjetimo, vrlo brzo ove sezone ispao iz tog nogometnog natjecanja.

Ova kazna je prilično uzbudila čelnike trenutačno vodećeg škotskog kluba, pa je tako Peter Lawwell, izvršni direktor izjavio:

'Ti huligani nisu naši navijači. Nadam se da će oni koji su napravili štetu klubu platiti, odnosno, da ih više nećemo vidjeti na tribinama našeg stadiona, jer ovo je frustrirajuće'.

No, to nije bio jedini izgred na toj utakmici. Jedan navijač je izvisio transparent 'J...š Uefu', a sve kao reakciju na ranije kažnjavanje kluba zbog transparenata istih tih navijača (huligana) koji su podržavali IRA-u.

Taj navijač je, pak, dobio doživotunu zabranu dolaska na Celticov stadion.