Čeka se sastanak

UEFA je u panici zbog gradova koji ne žele biti domaćini Eura 2021; evo što to znači za Hrvatsku te znaju li Modrić i društvo gdje će igrati

19.05.2020 u 11:45

Bionic
Reading

Kao što je poznato UEFA je odlučila odgoditi za 17. lipnja važan sastanak svog izvršnog odbora vezan uz gradove domaćine nogometnog Eura koji je odgođen za iduću godinu. Dakle, još neko vrijeme trajat će neizvjesnost

Podsjetimo, spomenuti sastanak trebao se održati 27. svibnja, ali su čelnici Uefe ipak odgodili sastanak izvršnog odbora 'zbog postojanja niza otvorenih pitanja vezanih za smanjeni broj gradova domaćina Eura'.

Zbog pandemije koronavirusa Euro 2020., održat će se od 11. lipnja do 11. srpnja 2021, a prema prvotnom planu trebalo se održati u 12 gradova i 12 zemalja s otvorenjem u Rimu. No, zbog problema koji je napravio koronavirus još uvijek nije poznato koji su gradovi upitni.

>> Uefa odgodila sastanak vezan uz Euro koji se čekao s neviđenim nestrpljenjem; zna se i razlog gdje je sve zapelo

Među gradovima koji nisu uputni nalaze se Glasgow i London što je svakako dobra vijest za hrvatske navijače koji ne žele propustiti ovaj nogometni spektakl. U tim gradovima bi prema zacrtanom planu trebali igrati hrvatski nogometaši u sklopu skupine D u kojoj se još nalaze Engleske i Češka te se još čeka reprezentacije iz dodatnih kvalifikacija. No, problem su neki gradovi koji razmišljaju o otkazivanju domaćinstva što bi potpuno zakompliciralo situaciju.

'Ideja je da ostanemo u istim gradovima. Razgovarali smo s predstavnicima devet gradova i sve je riješeno. No s tri grada imamo problem', otkrio je nedavno predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Doznaje se kako je jedan od gradova koji su upitni za organizaciju utakmica EURA sljedeće godine španjolski Bilbao.

Po prvotnom planu poznato je kako će Hrvatska s izbornikom Zlatkom Dalićem Eurootvoriti u lipnju 2021. (datumi i termini još nisu poznati!) utakmicom protiv Engleske na kultnom Wembleyju, a nakon toga protiv Češke i reprezentacije iz dodatnih kvalifikacija u dva navrata igra na Hampden Parku u Glasgowu.

'Potaknuti špekulacijama koje su se pojavile, kao lokalni organizacijski odbor u Glasgowu želimo razjasniti da smo potvrdili svoju poziciju grada domaćina za UEFA EURO 2020 koji je premješten u sljedeću godinu. Veselimo se što će Hampden Park, Glasgow i Škotska odigrati važnu ulogu kao sudomaćin nezaboravnog UEFA EURA sljedeće godine', piše u priopćenju lokalnog organizacijskog odbora.

Tako barem hrvatski nogometaši, stručni stožer i navijači zasad mogu u miru planirati odgođeni Euro i nadati se kako će u ljeto 2021. situacija s koronavirusom biti pod kontrolom.