zabrinjavajuće

Uefa dala znakovit odgovor na pitanje je li Srna pao na doping testu!

21.09.2017 u 12:51

Bionic
Reading

U Ukrajini je navodni pad Darija Srne na doping testu i dalje glavna tema, a dnevnik Futbol 24 postavio je upit Uefi ima li u tome istine. Krovna europska nogometna organizacija nije demantirala ovu priču, već znakovito naglašava da ne daje službene komentare dok se ne okonča neki disciplinski postupak...

Vijest da je 35-godišnji bivši hrvatski reprezentativni kapetan pao na doping testu snažno je odjeknula u utorak, a prvi su ju proširili ukrajinski mediji.

  • +28
Darijo Srna Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

Kada od strane Šahtara i samog igrača nije objavljen nikakav demantij niti prijetnja tužbom, postalo je jasno da je stvar ozbiljna.

Zasad nije jasno kada je Darijo pao na doping testu, ako je uopće pao. Vjeruje se da je testiran pet puta u 2017. godini te da se pozitivan nalaz o kojem se piše ovih dana morao dogoditi puno prije utakmice s Napolijem, iako se u prvi mah tvrdilo da je baš na tom susretu pronađen doping u njegovom tijelu.

U svakom slučaju, Ukrajinci nastavljaju kopati po toj priči, a dnevnik Futbol 24 poslao je upit Uefi koja nije niti demantirala niti potvrdila priču, no odgovor je prilično znakovit.

'Mi nikada ne komentiramo optužbe u ovakvim slučajevima sve dok se ne izda konačno disciplinsko riješenje,' kažu u Uefi i time zapravo potvrđuju da se nešto ipak kuha.

Za Darija nikako ne bi bilo dobro da se potvrdi istinitost ove priče, jer bi doping bacio mrlju na njegovu inače besprijekornu karijeru tijekom koje je osvojio devet puta ukrajinsko prvenstvo, sedam puta kup i osam puta superkup, a može se pohvaliti i naslovom pobjednika Kupa UEFA 2009. godine, u zadnjem izdanju ovog natjecanja prije nego je preimenovano u Europsku ligu.

Eventualna suspenzija vjerojatno bi značila i neslavan kraj karijere rekordera po broju nastupa u dresu Šahtara iz Donjecka...