postao legenda

U Ukrajini se klanjaju Dariju Srni: Ovo će jako teško itko nadmašiti!

16.08.2017 u 10:17

Bionic
Reading

Odlukom da ostane u Šahtaru prošle zime Darijo Srna još je povećao svoju prednost na ljestvici igrača s najvećim brojem nastupa u povijesti kluba iz Donjecka i teško će ga itko dostići u budućnosti...

Mnogo se pisalo ovih dana o eventualnom povratku 35-godišnjeg desnog beka u hrvatsku reprezentaciju, ali od toga neće biti ništa. Srna je ostao pri svojoj odluci i izbornik Ante Čačić morat će izboriti plasman na SP bez njega.

  • +28
Darijo Srna Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

Darijo se odlučio potpuno posvetiti svojoj klupskoj karijeri, a ona je u Ukrajini zaista neponovljiva. Naime, skupio je već 532 nastupa za Šahtar, što ga čini najdugovječnijim igračem kluba u povijesti.

Zaista je nevjerojatno da jedan stranac drži prvo mjesto na ovoj vječnoj ljestvici, no Srna je u klubu od 2003. godine, a iako ga je Barcelona htjela dovesti u svoje redove prošle zime, odlučio je ostati u Ukrajini do kraja karijere i postaviti rekord koji će biti jako teško srušiti u budućnosti.

Srna je s klubom iz Donjecka osvojio devet titula državnog prvaka, sedam nacionalnih kupova, osam superkupova, kao i jedan Kup UEFA 2009. godine.

Ako ostane zdrav Darijo će do kraja sezone premašiti 550 nastupa za klub, a u borbi s Dinamom Kijev lako bi mogao doći do novih trofeja te tako još malo povećati svoju riznicu trofeja s kojom se drugi hrvatski nogometaši ne mogu mjeriti...