PREMIERSHIP

Učitelj nije nadmudrio učenika: Remi 'spursa' i Chelseaja

28.09.2013 u 16:08

Bionic
Reading

U derbi utakmici 6. kola engleske Premierlige, ogledu odigranom na White Hart Laneu, nije bilo pobjednika. Uz po jedan gol na svakoj strani završilo je 90-minutno nadmetanje Tottenhama i Chelseaja

Za Tottenham je to bio prvi ovosezonski remi, koji mu je bio dovoljan da barem privremeno, i samostalno, preuzme vrh ljestvice. Chelsea je, pak, drugi derbi u sezoni odigrao bez pobjednika, nakon 0-0 kod Manchester Uniteda.

Tottenham je bio nešto bolji, no ogled bez pobjednika može na kraju biti realan odnos snaga na travnjaku.

Domaća je momčad bolje otvorila utakmicu. Energičnije je napadala, stvarala pritisak, a on je urodio pogotkom u 19. minuti. Eriksen je probio stranu, tražio Soldada, no do lopte je došao natrčali Islanđanin Gylfi Sigurdsson i pospremio je u mrežu.

Nakon primljenog pogotka trgnuo se i Chelsea, koji je postao još konkretniji kada je u drugom dijelu u igru ušao Juan Mata. Španjolac, koji je u nemilosti trenera Josea Mourinha, prvo je zabio pogodak iz zaleđa, a potom je iz slobodnog udarca asistirao Johnu Terryju koji je udarcem glavom, u 65. minuti, izjednačio na 1-1.

Devet minuta prije kraja je kod gostiju zbog drugog žutog kartona pocrvenio Fernando Torres, a domaćin je jurnuo prema tri boda. Najbliže je golu bio strijelac Sigurdsson, ali je u 86. minuti njegov udarac s 20-ak metara prošao tik pored stative Chelseaja.

Engleska 1. liga, 6. kolo
Tottenham 1 1 Chelsea
Strijelci
1:0 G. Sigurdsson (19'), 1:1 Terry (65')
Sastavi
H. Lloris
J. Vertonghen
M. Dawson
K. Naughton
K. Walker
C. Eriksen (70' L. Holtby)
M. Dembele
Paulinho
G. Sigurdsson
A. Townsend (63' N. Chadli)
R. Soldado (77' J. Defoe)
P. Cech
J. Terry
D. Luiz
A. Cole
B. Ivanovic
J. Mikel Obi (45' J. Mata)
F. Lampard
Ramires
F. Torres
Oscar (83' C. Azpilicueta)
E. Hazard (69' A. Schurrle)
Žuti kartoni
A. Townsend 43'
C. Eriksen 45'
J. Vertonghen 64'
M. Dawson 75'
M. Dembele 78'
F. Torres 51'
B. Ivanovic 57'
Crveni kartoni
F. Torres 81'