BEZ GOLOVA

U19: Remi s Italijom, odluka u subotu

21.07.2010 u 18:49

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativci u uzrastu do 19 godina odigrali su i drugi dvoboj na Euru u Francuskoj u kojemu je protiv Talijana rezultat bio 0:0. Slijedi utakmica s Portugalom nakon koje je sve moguće

Ivan Grnja je u prvi sastav odlučio uvrstiti Hajdukove uzdanice Tičinovića i Vukušića, koji su u porazu protiv Španjolske ostali na klupi, i u takvom sastavu Hrvatska je uspostavila terensku inicijativu. Nizale su se opasne situacije pred talinaskim čuvarem mreže Colombijem, ali mreže se nisu tresle.

Nova velika prilika došla je pola sata prije kraja dvoboja kada je Milanov branič Albertazzi u samo jednoj minuti dobio dva žuta kartona i male 'azzure' ostavio s igračem manje. Ipak, rezultat se do kraja nije mijenjao i Hrvatska nakon dva kola ima upisan jedan bod. Najbliže je došaoa Ademi koji je s 30 metara pogodio stativu.

U prvom dvoboju dana Španjolska je s dva gola Pacheca rezultatom 2:1 svladala Portugal i sigurno je prva reprezentacija skupine A.

Situacija će se rasplesti u subotu, a valja podsjetiti da i u slučaju ispadanja iz natjecanja puno vrijedi i treće mjesto u skupini koje osigurava odlazak na SP u Kolumbiju iduće godine. Pobijedi li Hrvatska Portugalce, gotovo sigurno će ući u polufinale, a u slučaju neriješenog rezultata, ostali bi treći ako rasterećeni Španjolci pobjede Italiju. Hrvatskoj bi nadu za treće mjesto ostavio i minimalan poraz, ponovno uz uvjet poraza Italije.

LJESTVICA:

Španjolska 2-0-0 4:2 6
Portugal     1-0-1 3:2 3
Hrvatska    0-1-1 1:2 1
Italija         0-1-1 0:2 1