KIKS NA STARTU

U19: Remi s Austrijom u lovu na Euro

25.05.2012 u 18:55

Bionic
Reading

Hrvatska juniorska nogometna reprezentacija domaćin je elitne skupine koja će iznjedriti sudionika predstojećeg Eura, a u prvom kolu izabranici Dinka Jeličića su remizirali 2:2 (1:0) s Austrijom

Dvostruki strijelac za Hrvatsku bio je Marko Dugandžić, no njegovi golovi nisu bili dovoljni za pobjedu koja bi domaćinu širom otvorila put prema Euru. Hrvatska je u Zaprešiću povela već u osmoj minuti, no u trećoj minuti nastavka Toni Vastić (sin 'našeg Austrijanca' Ivice) vratio je rezultatski egal. Gosti su poveli preko Thomasa Murga 15 minuta prije kraja, no Dugandžić je minutu prije kraja s igračem više spasio bod Hrvatskoj.

U drugom kolu Hrvatska više nema pravo na kiks. U nedjelju će se u zagrebačkom Sigetu (16,30) sastati s Gruzijom i bilo što osim pobjede dovelo bi ih u gotovo bezizlaznu situaciju. Gruzijci su naime sa 4:2 (3:2) svladali selekciju BiH, a na Euro će samo prvoplasirani sastavi skupina.

Uspije li svladati Gruziju naša će U19 selekcija imati ključan dvoboj u srijedu u Lučkom u 16,30 protiv BiH koja je već danas gotovo bez izgleda za plasman. Talenta (Kovačić, Livaja, Rebić...) im ne nedostaje, uostalom u prvom kvalifikacijskom krugu su slavili na turniru u Nizozemskoj, ali optimalnu formu moraju pronaći u vrlo kratkom roku.