TEŽAK MEČ

U životnoj formi! Čilić osvojio Delray Beach nakon drame!

24.02.2014 u 01:32

Bionic
Reading

Marin Čilić svladao je Kevina Andersona u finalu ATP 250 turnira u Delray Beachu te tako osvojio svoj drugi turnir u posljednja tri tjedna...

Najbolji hrvatski tenisač definitivno je u životnoj formi. U posljednja tri tjedna triput je ulazio u finala ATP turnira, nešto čime se rijetki tenisači mogu pohvaliti u svojoj karijeri. Nakon što je u finalu Zagreba svladao Tommyja Haasa, a u finalu Rotterdama izgubio od Tomaša Berdycha, Čilić je u američkom Delray Beachu ponovo došao na svoje.

Protiv neugodnog Kevina Andersona, 21. tenisača svijeta, Marin je odigrao neizvjestan meč. U prvom setu dobio je Južnoafrikanca 8:6 u 'tie-breaku', nakon što su obojica sigurno držali servis do odlučujuće igre. U drugom je naš tenisač odmah izgubio servis, ali se kod 2:3 uspio vratiti u egal te zatim još jednom oduzeti servis protivniku i kod 5:3 servirati za meč. No, tada je ponovo izgubio svoj servis i zakomplicirao meč. U sljedećoj igri imao je meč loptu, ali ju nije iskoristio i opet je morala odlučivati 13. igra. U njoj je Marin poveo 4:1, imao tri meč lopte, no na kraju je izgubio 7:9. No, u trećem setu kvaliteta je ipak presudila. Čilić je odmah oduzeo servis protivniku, Anderson se borio i pokušao vratiti, ali kod 2:2 je ponovo izgubio servis i Marin je kod 5:4 opet servirao za meč. Spasio je 0:40 te svoju sedmu meč loptu pretvorio u pobjedu.

Delray Beach je 11. osvojeni turnir u Čilićevoj karijeri, kojem je ovo bilo 20. ATP finale te ima više od 50% uspješnosti u završnicama. Bila mu je to također i četvrta pobjeda protiv Andersona, kojeg u međusobnom okršaju sada vodi 4-1.

Marin je ovaj tjedan bio 29. tenisač svijeta, ako ovako nastavi, brzo će biti među prvih deset....

ATP Delray Beach:

Čilić – Anderson 7:6(6), 6:7(7), 6:4