DODIG PAO U ZAVRŠNICI

U zadnji tren 'otkazan' hercegovački polufinale

15.06.2012 u 21:57

Bionic
Reading

Iako je odigrao dobar meč protiv Amerikanca Sama Querreyja, Ivan Dodig nije se uspio pridružiti Marinu Čiliću u polufinalu londonskog ATP 250 turnira u Queen's Clubu

Svojim osmim asom je Amerikanac iskoristio prvu meč-loptu, te je nakon jednog sata i 31 minute proslavio pobjedu 7-5, 3-6, 6-3. Dodig je imao 10 asova, pružio je još jednom ovoga tjedna vrlo dobru partiju u kojoj je odlučila realizacija rijetkih break-šansi. Querrey je iskoristio dvije od 3, Dodig samo jednu od 4.

U prvom setu je Amerikanac napravio break u 11. gemu. Dodig u sljedećem gemu nije iskoristio break-loptu za povratak i tie-break.

Međugorac je u drugom setu oduzeo servis Amerikancu u osmom gemu i odservirao uspješno za 1-1 u setovima.

Dodig je najveću šansu propustio u trećem gemu trećeg seta, kada je stigao do break-prilike na drugom servisu 24-godišnjeg Amerikanca (77. ATP), pobjednika ovog turnira prije dvije godine. No, bekhend hrvatskog igrača je završio u mreži. U šestom gemu je Dodig izgubio servis, a u sedmom propustio još jednu break-loptu za povratak.

Bio je ovo drugi susret Querreyja i Dodiga. Zanimljivo da su i prvi odigrali na travi, prije dvije godine u 2. kolu Wimbledona. Tada je Querrey slavio u četiri seta.

Querrey je, tako, u četvrtfinalu pobijedio jednog Međugorca, a u polufinalu će igrati protiv drugog, Marina Čilića, koji je ranije u četvrtfinalu svladao Yen Hsen-Lua. Točnije, 57. igrač na svijetu mu je predao meč početkom drugog seta zbog bolova u preponama. Kod predaje je rezultat bio 6-4, 2-0 za Čilića.

Querrey je i protiv Čilića jedini prethodni meč u karijeri odigrao u Wimbledonu, u 2. kolu 2009. godine. Čilić je taj meč dobio u pet setova.

U drugom polufinalu igrat će Bugarin Grigor Dimitrov i Argentinac David Nalbandian.

ATP Queen's Club, četvrtfinale:

Dimitrov - Anderson (9) 4-6, 6-4, 6-3
Nalbandian - Malisse 4-6, 7-6(2), 6-4
Čilić (6) - Lu 6-4, 2-0, predaja Lua
Querrey - Dodig 7-5, 3-6, 6-3