KRENULO GA JE

U tvornici automobila dobio otkaz pa potpisao za Arsenal

11.01.2017 u 10:27

Bionic
Reading

Cohen Bramall (20) posljednjih dana živi svoj san. Dečko je do prije nekoliko tjedana radio u tvornici automobila Bentley u Creweu, no dobio je otkaz. Početkom tjedna prošao je na probi u Arsenalu i potpisao ugovor s 'topnicima'...

Svako zlo za neko dobro, kaže stara narodna poslovica, a nju je posljednjih dana doslovno proživljavao 20-godišnji nadareni nogometaš Cohen Bramall. Da mu je netko prije samo petnaestak dana rekao da će s prvim danima 2017. godine postati standardni član londonskog Arsenala, Cohen bi mu rekao da je - lud.

Dečko je donedavno bio članom poluamaterske momčadi Hednesford Town koja igra sedmu englesku ligu. Kažu da nije loš, barem ne za taj rang natjecanja... Pokušao je na lijevom krilu, no bolje se snašao na lijevom beku i kao takav izborio ugovor života.

Bio je na probama u Crystal Palaceu i Sheffield Wednesdayu, no tamo ga treneri nisu prepoznali. Nije zadovoljio... U međuvremenu je, kako nesreća ne dolazi sama, krajem prošle godine dobio otkaz u tvornici automobila Bentley u Creweu. Radio je na traci, sklapao skupocjene Bentleyje za 400 funti tjedno.

Odlučio je Bramall krenuti na sve ili ništa, došao je u trening kamp Arsenala i - uspio. Odmah se svidio menadžeru 'topnika' Arseneu Wengeru te mu je ponudio stipendijski ugovor i mjesto u drugoj momčadi. Sada će zarađivati 3000 funti. Tjedno, naravno!


'Nevjerojatan je ovo osjećaj! Ne mogu vjerovati da sam ovdje, u Arsenalu!', govorio je u nevjerici Bramall nakon potpisivanja ugovora i nastavio: 'Ovo je ludo. Do jučer sam igrao sedmu ligu, a sada sam u Arsenalu. Do jučer sam sve ove igrače gledao samo na televiziji, a sada treniram s njima. Čudo, pravo čudo.'