DVOBOJ NA PARKU MLADEŽI

U Splitu živi nada za Europu; 'lokosi' moraju pasti!

21.03.2015 u 14:05

Bionic
Reading

U subotu je na rasporedu utakmica 26. kola MAXtv prve lige između Splita i Lokomotive. Susret se igra od 17 sati (Arenasport 1)

Dugo je trajala rezultatska kriza Splita, no nakon treće uzastopne pobjede čini se da je i njoj došao kraj. Gosti su nakon nekoliko dobrih partija teško stradali u Koprivnici
plit je dugo bio bez pobjede i na sve moguće načine tražio izlaze iz krize i sada se očito napokon otvorilo. Nanizali su tri pobjede, posljednju tijekom tjedna u Kupu na gostovanju u Zadru. Nisu Štimac i njegovi igrači uspjeli pružiti jači otpor.

'Lokomotiva uvijek dobro igra u Parku Mladeži, momčad koja napada, koja dolazi s puno igrača u završnicu te momčad koja se dobro brani. Oni žele da mi uđemo na široko s njima jer preferiraju nadigravanje, ali ja se svakako nadam našoj pobjedi', najavio je trener Vulić današnji susret pri tome ne štedeći komplimente na račun mlade i talentirane ekipe koje vodi Tomislav Ivković.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Logično je očekivati poneku promjenu u početnom sastavu s obzirom da će im ovo biti treća utakmica u sedam dana. Ne vidi Vulić u tome problem, dapače:

'Momci koji su igrali zadnje utakmice su to odradili maksimalno kvalitetno, ali ono što me zadovoljava je želja kod igrača koji su ušli s klupe. Odavno nisam osjetio ovakvu želju u jednoj momčadi, drago mi je vidjeti Bellea koji će igrati pet minuta, ali pokazuje želju. Momčad diše jedan za drugoga i to nam je jedan od najvećih dobitaka u ovom trenutku.'

Formacija ostaje 4-2-3-1, a nedostaje samo lijevi branič Woon. Kako Vulić tu još ima Glavinu i Rugaševića, praktički ne možemo pričati o nekom velikom hendikepu.

Za kraj treba dodati jedan detalj. Bez obzira što je Splićane kroz sezonu pratila priča o lošoj formi i slabim igrama, oni su kod kuće doživjeli samo jedan jedini poraz i to još ljetos od Rijeke.


Nakon serije dobrih rezultata u kojima su pobijedili Hajduk i Rijeku, Lokosi su doživjeli otriježnjenje u Koprivnici. Uvjerljivom porazu se vjerojatno nitko nije nadao bez obzira što nisu bili kompletni...

'Poslije tog debakla gledam, vidim i osjećam da su igrači iznimno motivirani. Imali smo puno zdravstvenih problema, puno njih je bilo pod virozom no u ovom tjednu su pokazali da žele okrenuti stranicu i da ono što se dogodilo sa Belupom žele zaboraviti i ispraviti', rekao je Ivković pa zatim nastavio:

'Utakmica protiv RNK Splita je baš po mjeri, iznimno motivirajuća s direktnim protivnikom za Europu, utakmica koja nam je strašno bitna.'

U sastav se vraćaju Doležal i Andrijašević, od onih koji su ove godine imali važniju ulogu nema tek veznjaka Šovšića.

Formacija ostaje standardnih 4-1-4-1 s Lekom kao korektorom vezne linije, a Rukavinom i Doležalom kao brzancima na krilnim pozicijama.