europska liga

U Sevilli je uoči utakmice s Dinamom počelo opasno nabrijavanje; Ivan Rakitić i njegovi suigrači imaju jasan cilj

27.01.2022 u 21:52

Bionic
Reading

Predsjednik Seville, s kojom će Dinamo sredinom veljače igrati u šesnaestini finala Europske lige, istaknuo je kako je klupski cilj osvajanje tog natjecanja jer se ove sezone finale igra na njihovom stadionu Sanchez Pizjuan

'Osvajanje Europske lige je, bez sumnje, cilj. Ne samo da smo momčad sa šest naslova pobjednika tog natjecanja nego ove godine imamo i sjajnu priliku jer se finale igra na našem terenu', izjavio je Sevillin predsjednik Jose Castro za klupski radio.

'Ostaje još puno za ulazak u to finale. Ponašat ćemo se apsolutno skromno kako bi smo to postigli. Svi igrači koji dođu kod nas žele biti dijelom naše povijesti u Europskoj ligi', dodao je Castro.

A Sevilla, za koju igra bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, je tijekom siječnja dovela meksičko desno krilo Tecatita Coronu (29) iz Porta te je posudila do kraja sezone francuskog napadača Anthonija Martiala (26) iz Manchester Uniteda.

Martial je prilikom predstavljanja također rekao kako je Sevillin cilj osvajanje Europske lige ove sezone.

'Tijekom zimskog prijelaznog roka ponovo smo pokazali svoju ambiciju', napomenuo je Castro i nastavio:

'Nismo htjeli dovesti bilo kakve igrače već one koji će ekipu učiniti boljom. Kada nam se oporave i ozlijeđeni igrači imat ćemo vrhunsku momčad.'

Sevilla, drugoplasirana momčad španjolskog prvenstva, je tijekom prvog dijela sezone imala brojne ozlijeđene igrače, a neki su bili zaraženi i koronavirusom.

Klub su ovaj mjesec napustili vezni igrači Ibrahim Amadou (28) koji je otišao u Metz kao slobodan igrač, ofenzivni vezni Oscar Rodriguez (23) posuđen Getafeu, te lijevo krilo Oussama Idrissi (23) posuđen Cadizu.

  • +2
Valencia - Sevilla, Primera, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: Kai Foersterling

Sevilla je zadržala stopera Diega Carlosa (28) koji je kao član udarne postave ove sezone skupio 30 nastupa, a kojeg je htio dovesti Newcastle United.

'On je sjajan stoper pa je logično da su potentni klubovi poput Newcastlea zainteresirani. Pregovori su od ponedjeljka prekinuti. Želimo da ostane jer važan dio naše momčadi', rekao je Castro.

Sevilla i Dinamo odigrat će prvu utakmicu 17. veljače na jugu Španjolske, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu.

Hrvatski prvak Dinamo je prošle sezone došao do četvrtfinala Europske lige gdje je poražen od Villarreala dok je Sevilla to natjecanja osvojila 2020., 2016., 2015., 2014., 2007. i 2006. godine.