što se to događa?

Totalno rasulo na Rujevici; Rijeku uoči nedjeljnog derbija s Dinamom napuštaju još dva važna igrača

27.01.2022 u 20:53

Bionic
Reading

U nastavak sezone Hrvatski Telekom Prve lige momčad Rijeke će krenuti bez nekoliko standardnih prvotimaca. Ivan Tomečak je već predstavljen u ciparskom Pafosu, kapetan Hrvoje Smolčić od ljeta će igrati za Eintracht iz Frankfurta, a sada odlaze dokapetan Nino Galović te Joao Escoval

Ivan Tomečak (32) karijeru će nastaviti u ciparskom prvoligašu Pafosu koji ga je danas i službeno predstavio. Tomečak je u dva navrata igrao za Rijeku, od 2013. do 2015. godine te od 2019. do ove zime kada je napustio klub s Rujevice za koji je ukupno odigrao 191 utakmicu i zabio 12 golova.

Karijeru je Tomečak počeo u Dinamu, a u hrvatskim okvirima još je igrao za Lokomotivu. Ostvario je i solidnu europsku karijeru te je nastupao za ukrajinski Dnjipro, Al-Nassr iz Saudijske Arabije te belgijske klubove Mechelen i Club Brugge. Inače, na njegovom dolasku u Pafos inzistirao je Riječanin Ivan Mance koji u tom ciparskom klubu sada radi kao sportski direktor.

Uz to je kapetan Hrvoje Smolčić (21) potpisao ugovor s Eintrachtom iz Frankfurta, ali će ovu sezonu do kraja odraditi u redovima Rijeke koja će njegovom prodajom zaraditi najmanje tri milijuna eura.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

No, odlascima s Rujevice tu nije kraj. Baš uoči nastavka sezone Hrvatski Telekom Prve lige najavljena su još dva transfera. I to samo tri dana prije derbija s Dinamom (nedjelja, 30. siječnja, 17.30 sati, Arenasport 1, MAXtv)!

Rijeku će tako napustiti još dva stopera, dokapetan Nino Galović (29) i Joao Escoval (24).

Galović bi u sljedećih nekoliko dana trebao potpisati za Aroucu, predzadnji klub u prvoj ligi Portugala, dok Escoval još 'važe' pristigle ponude i njegova nova destinacija još uvijek nije poznata.

Iako je to veliki gubitak za obranu Rijeke, zamjene su praktički već na Rujevici. Tu su od ranije Velkovski i Krešić, a u ovom su prijelaznom roku stigli i srpski reprezentativac Sava Čestić (20) te Duje Dujmović (18).