zamjena za 'vatrenog'

Ovo je potvrda da Ivan Perišić sigurno napušta Inter; na San Siro je stigao sjajni Robin Gosens

27.01.2022 u 18:10

Bionic
Reading

Sad je jasno da Ivan Perišić (32) možda već do kraja zimskog prijelaznog roka napušta redove aktualnog talijanskog prvaka. Naime, iako Perišiću krajem lipnja završava ugovor s Interom, odbio je potpisati novi jer mu čelnici kluba nisu željeli povećati plaću. A već danas je na San Siru predstavljen Perišićev nasljednik...

Nogometaš Atalante Robin Gosens (27) odradio je liječnički pregled te bi Inter i službeno trebao potvrditi njegov angažman. Prema najavama talijanskih medija, njemački će nogometaš prvo doći na posudbu do kraja sezone, a Inter bi ga u sljedećih 18 mjeseci trebao otkupiti od Atalante za 25 milijuna eura.

Kako Gosens igra na poziciji lijevog beka, za očekivati je da će zauzeti baš mjesto Ivana Perišića (32) kojem krajem lipnja završava ugovor s Interom.

Naime, sad je gotovo jasno da Perišić možda već i do kraja ovog zimskog prijelaznog roka napušta Inter jer nije uspio dogovoriti produljenje ugovora.

Hrvatski reprezentativac u Interu zarađuje oko pet milijuna eura po sezoni, a za novi ugovor traži bolje financijske uvjete. Inter mu je spreman ponuditi ugovor na dvije plus jednu godinu, ali s manjom plaćom od 'samo' četiri milijuna eura po sezoni.

  • +5
Atalanta Bergamo - Inter Milano, Serie A, 16.1.2022. Izvor: Profimedia / Autor: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

Perišić je tu ponudu odbio, a Inter se dovođenjem Gosensa sada osigurao u slučaju da Perišić preko noći odluči napustiti San Siro.

S druge strane, Gosens je još jedan od fantastičnih poslova koje je odradila Atalanta. U Bergamo je stigao prije četiri godine iz Heraclesa za samo milijun eura, a do sada je odigrao 157 utakmica, te zabio 29 golova uz 21 asistenciju.