NAPETO DO KRAJA

U sablasnoj tišini Poljuda, Dinamo sredio Hajduk i nastavio savršen učinak; gosti sjajnim golovima stigli do pobjede u najvećem derbiju HT Prve lige

12.09.2020 u 21:03

Bionic
Reading

U drugoj subotnjoj utakmici četvrtog kola Hrvatski telekom Prve lige, na praznom Poljudu, Dinamo je svladao Hajduk 2:1 golovima Kastratija i Oršića dok je jedini pogodak za domaćina bio djelo Jurića

Kao i svi ovosezonski ogledi, tako je i najveća utakmica hrvatskog nogometa odigrana u otužnom okruženju, u kakvom nikada niti jedan igrač ne želi igrati. No koronavirus 'isprazio' je hrvatske stadione, a iznimka nije ni Poljud pa je derbi održan u tišini, bez navijačkog huka Torcide i Bad Blue Boysa. U takvim uvjetima bolje su se snašli gosti, iako su u prvom dijelu opasno visili.

No aktualni prvak došao je do četvrte pobjede u prvenstvu u isto toliko kola te tako dodatno poboljšao atmosferu u svlačionici uoči trećeg pretkola Lige prvaka protiv Ferencvaroša (srijeda, Arenasport). S druge strane, u Hajduku već sada zaostaju pet bodova za 'modrima' pa to nije nikako dobra uvertira za početak europske avanture splitskog prvoligaša u drugom pretkolu Lige prvaka kod Renove (četvrtak, Arenasport).

  • +7
Hajduk - Dinamo, 4. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX

U prvih 25 minuta 'modrih' nije bilo nigdje. Po teškoj sparini bolje su se snašli domaći nogometaši koji su prijetili preko Jradija, Diamantakosa, Dimitrova, Nejašmića, Caktaša pa Gyurcsa, ali svi ti pokušaji, a neki i iz zaista obećavajućih situacija bili su neprecizni ili ih je zaustavio Livaković.

Od Dinama ni traga ni glasa, jedino je u 21. minuti sudac Bebek provjeravao preko VAR-a potencijalni jedanaesterac za goste (igra rukom), ali penala nije bilo. Ipak, Mamićev sastav se polako budio, u 28. minuti Petković je dobio loptu na desnoj strani i sjajno je pucao, ali Posavec je obranio, no i da je poentirao ne bi bilo gola zbog zaleđa.

U 42. Dinamo je kaznio Hajdukove promašaje i poveo. Bio je to sjajan kontranapad u kojem je sudjelovalo nekoliko igrača 'modrih', a zabio je iz blizine Kastrati nakon dodavanja Oršića.

Tri minute kasnije Diamantakos je pao u kaznenom prostoru, sudac Bebek je pokazao na bijelu točku, ali je i povukao svoju odluku, jer je bilo signalizirao zaleđe pa je domaćin na odmor otišao s golom zaostatka.

U nastavku odmah novi šok za 'bile', igrala se 50. minuta. Oršić se oslobodio čuvara, pa s 18-19 metara topovski pogodio za 0:2. Posavec tu nije mogao ništa.

Dinamo je u drugom dijelu bio vrlo dobar, Majer je na nova iskušenja stavljao Posavca koji je spašavao Hajduk od debakla, a blizu pogotka bio je i Gojak.

U 75. minuti mogao je Hajduk zakomplicirati završnicu, Vušković je pucao glavom s 10 metara nakon ubačaja s desne strane, ali obranio je jedan od najboljih u gostujućim redovima – Livaković.

Dvije minute prije isteka 90. ukazala se nada za 'bile', pogodio je Jurić, ali do zadnjeg sučevog zvižduka rezultat na semaforu se više nije mijenjao.

Zapravo, u sudačkoj nadoknadi bliže su pogotku bili nogometaši maksimirskog kluba, Kastrati je pucao sa osam metara, Posavec je već bio svladan, ali je Jakoliš izbio sa gol crte.

Dinamo je prvi na ljestvici sa 12 bodova, slijedi Gorica sa devet i utakmicom manje, a Hajduk je ostao na trećoj poziciji sa sedam bodova...

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i pretkola Lige prvaka možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

LJESTVICA:

  1. Dinamo 4 4 0 0 13-2 12
  2. Gorica 3 3 0 0 10-4 9
  3. Hajduk 4 2 1 1 7-5 7
  4. Rijeka 4 2 0 2 4-6 6
  5. Osijek 4 1 1 2 5-6 4
  6. Varaždin 3 1 1 1 3-6 4
  7. Lokomotiva 3 1 1 1 2-7 4
  8. Slaven Belupo 4 0 3 1 3-4 3
  9. Šibenik 4 0 1 3 3-6 1
  10. Istra 1961 3 0 0 3 1-5 0