'Kraljevima' prekipjelo

U Realu bijesni nakon nove sramote: Madridski sastav nema više živaca za svoju zvijezdu koja uskoro napušta klub

03.10.2019 u 15:04

Bionic
Reading

Thibaut Courtois može idućeg ljeta napustiti Real Madrid koji je u potrazi za novim vratarem

Real Madrid je na ljeto 2018. doveo belgijskog vratara Thibauta Courtoisa iz Chelseaja za 35 milijuna eura. U Realu su bili nezadovoljni izvedbama Keylora Navasa za kojim sada mogu samo žaliti nakon što su ga za 15 milijuna prodali PSG-u.

U Realu su se nadali da su dolaskom Courtoisa doveli pravog Galacticosa koji će ih vratiti u sami europski vrh i postati miljenik navijača, ali umjesto toga doveli su čovjeka koji ih je još više povukao prema dnu.

Belgijski golman je za Real do sada branio u 43 utakmice i primio 59 golova, a tek je u 12 susreta uspio svoju mrežu sačuvati čistom. Ove sezone je u osam utakmica primio 11 golova, a najviše je navijače naživcirao na remiju s Club Bruggeom (2:2) u Ligi prvaka.

  • +9
Real Madrid - Club Brugge, 2. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: JuanJo Martin

Sve je više onih koji ne žele više Courtoisa gledati u dresu 'kraljevskog kluba', a čaša se polako prelijeva i u upravi kluba koja je odlučila da će se 27-godišnjeg vratara ipak riješiti. Kako bi imali dovoljno vremena za pronalazak njegove zamjene, ali i kluba koji bi ga uzeo, iz Reala su Belgijancu poručili da smije otići iz kluba na ljeto 2020. godine, odnosno nakon tekuće sezone.