SJAJNI BAVARCI

U rapsodiji Bayerna, Mandžo gotovo najlošiji

19.02.2014 u 23:01

  • +7

Liga prvaka, Arsenal - Bayern

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Pobjedom protiv Topnika na Emiratesu 2:0 Bayern je praktički već prošao u četvrtfinale. Nažalost, Mario Mandžukić većinu je utakmice proveo kao statist. Po cijenjenom je portalu WhoScored samo njegov suigrač Boateng dobio za nijansu lošiju ocjenu

Slično kao i prošle sezone, Bayern je već u prvoj utakmici osmine finala gotovo pa osigurao prolaz u slijedeću fazu natjecanja s uvjerljivom 2:0 pobjedom protiv Arsenala na Emiratesu. Međutim, nije to bila utakmica Marija Mandžukića...

Uz Boatenga, Mandžo je bio daleko najlošiji igrač Bayerna

Još jednom potvrdile su se riječi Pepa Guardiole kako je taktika ključna za igru njegove momčadi, kao i za učinak svakog pojedinog igrača. S obzirom na ono što je bilo potrebno protiv Arsenala, Mandžukićeve neprijeporne sposobnosti poput igre u šesnaestercu (Pep je samo prije nekoliko dana izjavio da je Mandžo najbolji igrač svijeta u šesnaestercu) ili odličnog defanzivnog pritiska, jednostavno nisu došle do izražaja.

Najbolji na terenu bili su igrači poput Kroosa, Lahma i Martineza, koji su, uz sjajnog vratara Neuera, iznijeli utakmicu za Bayern. Pogotovo kada je riječ o Lahmu i Kroosu, radi se o igračima s besprijekornim pregledom igre, koji su došli u prvi plan zbog svog niskog težišta i mogućnosti brzog kretanja na malom prostoru te moći odigravanja 'iz prve'.

Bayernu bi u ovom srazu protiv Arsenala puno bolje došao napadač koji zna 'otvoriti' krilnu poziciju i koji je spretan u igri jedan na jedan, pogotovo kada ne terenu nije bilo Riberyja. Upravo za takve zadatke dolazi Robert Lewandowski, koji se podjednako dobro snalazi kada je izvan šesnaesterca – neovisno je li leđima ili prsima prema golu. Za ovakve utakmice, Poljak bi sigurno bio bolje rješenje, kao što je to vidno bio i Thomas Muller, što je i okrunio pogotkom u posljednjim minutama.

Arsenal - Bayern 0:2