okršaj legendi

Bayern pobijedio Hrvatsku, spektakl u pulskoj Areni privukao više od dvije tisuće ljudi

08.07.2019 u 20:37

Bionic
Reading

Antički amfiteatar u Puli po prvi put u povijesti na jedan dan je postao nogometno igralište ovog ponedjeljka, za revijalni turnir na kojem su snage odmjerile legende minhenskog Bayerna i hrvatske nogometne reprezentacije, a prvo mjesto pripalo je bavarskoj momčadi sastavljenoj od igrača iz devedesetih...

Atraktivni turnir odigrao se na malonogometnom terenu veličine 40x20 metara koji je postavljen u parteru Arene.

  • +19
Humanitarni dvoboj legendi Hrvatske i Bayerna u pulskoj Areni Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Na njemu su igrale po dvije momčadi Hrvatske i Bayerna, u dva polufinalna susreta te utakmicama za treće mjesto i onoj finalnoj.

Ovaj turnir okupio je mnoge igrače kojima smo se divili prije dva desetljeća, poput Elbera, Paula Sergija, Klausa Augenthalera iz redova Bayerna, a i mnoge članove legendarne hrvatske generacije iz 1998. godine, poput Ladića, Mrmića, Šimića, Šarića i Cvitanovića, ali i mlađe igrače kao što su Klasnić, Vugrinec, Mikić, Šimunić i Pletikosa, dok je tu naravno bio i nezaobilazni Ivica Olić, čovjek koji je imao sreću igrati za obje momčadi kroz karijeru.

Teren kao i tribine postavljeni su tijekom popodneva, a igrači su oko 20 sati po prvi put došli pozdraviti navijače kojih se okupilo više od dvije tisuće u pulskoj Areni.

Polufinala su počela nešto prije 21 sat, a u prvom su igrale selekcije Bayerna iz prošlog i ovog tisućljeća, a pobijedili su oni stariji predvođeni Augenthalerom i Gruberom rezultatom 3:1, dok je za mlađu bavarsku postavu počasni pogodak postigao Ivica Olić.

U drugom su snage odmjerile selekcije naših legendi odabrane od Zlatka Kranjčara i Zorislava Srebrića. Pobijedila je Srebrićeva momčad predvođena Vukojevićem, Koznikom i odličnim Mrmićem na golu, a pogotke u trijumfu 2:0 zabili su Mato Neretljak i Danijel Šarić.

U borbi za treće mjesto Kranjčarova selekcija s Pletikosom na golu, a Draženom Ladićem u napadu odigrala je 5:5 s mlađom postavom legendi Bayerna, uz dva gola Igora Cvitanovića. Nije bilo raspucavanja za pobjedu.

U finalu je na svoje došao Bayern iz devedesetih koji je u neizvjesnoj utakmici svladao Srebrićevu Hrvatsku rezultatom 3:2, uz pogodak Augenthalera, a zanimljivo da im je trijumf donio posuđeni istarski nogometaš Danijel Vidaić koji je poentirao dvaput i u polufinalu.

Spektakl je definitivno bio uspješan pa u budućnosti možemo očekivati još pokoju sličnu utakmicu u pulskoj Areni.