ATP UMAG

U premijeri na ATP Touru senzacionalni juniorski pobjednik Wimbledona Poljičak nakon tri sata velike borbe poražen od Talijana Cecchinata

26.07.2022 u 00:33

Bionic
Reading

Mili Poljičak, mladi 18-godišnji hrvatski tenisač, nije uspio pobijediti na premijeri ATP turnira Plava Laguna Croatia Open u Umagu, već je sa 6-1, 5-7, 6-2 bolji od njega bio talijanski tenisač Marco Cecchinato

Talijan, trenutačno 151. tenisač na svijetu, prije četiri godine je igrao polufinale Roland Garrosa, a ujedno je istog ljeta osvojio turnir u Umagu. Poljičak, ovogodišnji juniorski pobjednik Wimbledona je odigrao, pak premijerni meč na ATP Tour razini. I to iskustvo prilično je, ako ne i potpuno, utjecalo na tijek i ishod ovog meča koji je trajao gotovo tri sata.

Meč je Cecchinato otvorio s 5-0 čime je i osigurao vodstvo od 1-0 u setovima. Inače, Poljičak je mogao daleko bolje proći u tom prvom setu jer se većim dijelom vodila izjednačena borba, a u prva dva servis gema Talijana Poljičak je imao, ali i propustio svih pet break prilika.

Kako god, prvi set je ipak otišao uvjerljivo na stranu Talijana, ali je Poljičak spremno dočekao drugu dionicu gdje je poveo s 2-0. Servirao je potom za 3-0 u gemu koji je maratonski trajao, ali talijanski tenisač je ipak uspio vratit break zaostatka i smanjiti na 1-2.

Dogurao je potom Poljičak nekako do 3-3, ali i izgubio iduća dva gema u nizu. Kod 3-5 je mlada hrvatska nada spasila tri meč-lopte, a nada se posve razbuktala kada je Poljičak napravio break za 5-5. Tu nije bio kraj preokreta već je Poljičak zaokružio niz od četiri gema te je iskoristivši šestu set loptu dobio drugu dionicu sa 7-5.

Svaki gem trećeg seta bio je velika i izjednačena borba. Poljičak je u toj borbi dobio prvi gem, ali i izgubio idućih pet u nizu čime je pobjednik ovog meča riješen.

U utorak će na teren od hrvatskih tenisača izaći Dino Prižmić, protiv Zapata Mirallesa te Duje Ajduković koji će igrati protiv Alexa Molčana.

  • +22
ATP Umag 2022. - Mili Poljičak - Marco Cecchinato, 24./25.7.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

ATP Umag, 1. kolo:

Marco Cecchinato (Ita) - Mili Poljičak (Hrv) 6-1, 5-7, 6-2

Giulio Zeppieri (Ita) - Pedro Cachin (Arg) 3-6, 6-1, 6-4

Roberto Carballes Baena (Špa) - Henri Laaksonen (Švi) 6-4, 7-5

Daniel Galan (Kol) - Fabio Fognini (Ita/7) 6-3, 5-7, 6-3

Jaume Munar (Špa) - Mikael Ymer (Šve) 4-6, 6-1, 6-4

Parovi, 1. kolo:

Nicolas Barrientos / Miguel Angel Reyes-Varela (Kol,Mek) - Andre Goeransson / Ben McLachlan (Šve,Jap) 3-6, 6-2, 10-4