KLADITE SE PAMETNO!

U Orlandu sanjaju doigravanje, Charlotta ih neće probuditi

18.01.2013 u 12:04

Bionic
Reading

Koliko Glen Davis znači ovoj momčadi najbolje se vidi iz igre a i rezultata Orlanda od njegovog povratka. U njihovom Amway Centru, prvenstveno izvrsnom obranom i u potpunosti smanjenim brojem primljenih laganih koševa, pala je Indiana.

Iako Pacersi nisu neka izrazito efikasna momčad, pogotovo bez Grangera, podatak od 35 primljenih koševa na poluvremenu sigurno je ohrabrujući za navijače Orlanda čija je obrana u posljednje vrijeme bila katastrofalna.

'Početkom sezone obrana je bila naš forte, međutim s vremenom smo to izgubili. Ipak, ovo nam je smjernica kako trebamo dalje, jer ova igra večeras je preslik igre momčadi s početka sezone', zadovoljan je bio trener Magica Jaques Vaughn. U prvih 25 utakmica sezone Orlando je bio 6-ta najbolja obrambena momčad lige.

Prognoza

Orlando – Charlotte, tip: Orlando (-7,5)
Iako se Glen Davis vratio protiv Washingtona, obrana je djelovala katastrofalno. Primljenih 120 poena je pravo ogledalo stanja njihove obrane. Dojam je bio da se igrači Washingtona šetaju do koša i polažu kad god požele. Indiana je s druge strane među lošijim napadačkim momčadima,međutim ovakav Orlando je prilika i za njih da pređu 100 poena. S obzirom da Davis vjerovatno još neće dobiti punu minutažu još uvijek očekujemo dosta propuha u reketu Orlanda,a kakva je Indiana u reketu ne treba puno naglašavati. Uz to za očekivati je i puno bolju šutersku večer Afflala nego što je to imao u blowoutu protiv Wizardsa. Sve u svemu ova bi utakmica s obzirom na trenutno stanje obje momčadi trebala ići preko zadane margine tim više i što je Indiana lagano umorna a to vjerojatno znači i slabiju obranu nego što smo navikli gledati.

'Zato smo bili na omjeru 12-13. Napad nam nije briljirao, ali smo pobjeđivali zbog obrane, što u posljednje vrijeme nije slučaj jer igramo očajnu obranu', izjavio je J.J. Redick. Pacersi su bili limitirani na 43,5% šuta, što dovoljno govori kakvi je pristup imao Orlando u obrani. Uz izvrsnu obranu Magicsi su imali i odličan postotak šuta za 3 poena, čak 57% (12/21). Opet je briljirao Crnogorac Vučević koji je ubacio 16 poena uz 15 skokova.

'Dobro smo igrali obranu. Znamo da će napad proraditi čim lopta kruži i sprovode se akcije. Bitno je bilo da ostanemo fokusirani u obrani što smo na kraju uspjeli i ostvarili važnu pobjedu', rekao je Nikola. Jedan od problema Orlanda ove sezone je činjenica da su izgubili dosta utakmica od momčadi s negativnim omjerom, ali se u Orlandu ipak nadaju da mogu uhvatiti priključak u borbi za 8 mjesto.

'Trudimo se pobjeđivati. Izgubili smo previše utakmica i moramo početi hvatati priključak', dodao je Glen Davis. Idealna momčad da Orlando spoji dvije pobjede i u potpunosti zaboravi onaj ružni niz od 10 poraza je Charlotte, jer Magicsi su slavili u 19 od 21 međusobnog susreta.

Charlotte s druge strane u skroz drugačijem raspoloženju dočekuje ovu utakmicu. Vratili su se starim navikama, porazima u nizu te su ih sad sakupili 5. Posljednji je stigao baš od zadnje mušterije Orlanda, Indiana Pacersa. U 'blowoutu' 103:76 teško je naći nešto pozitivno kod Catsa. Dominacija Indiane u skoku rezultirala je još jednim neslavnim rekordom Charlotte a to je da su nadskakani s čak 29 skokova. Naime Catsi su ih skupili 31, dok je Indiana uhvatila pomalo nevjerovatnih 60.

'Ne mogu se sjetiti utakmice di smo bili tako nadskakani. Mislim da nam je falilo energije a shodno tome izostao je i učinak', kazao je Ben Gordon. Od ozljede najboljeg skakača Mullensa, Catsima je skok glavni problem, što se i večeras pokazalo.

'Ovo je sramotno. Totalno je podbacila cijela momčad. Skokovi nam predstavljaju problem već posljednjih par utakmica', dodao je Jeff Adrien.

Nakon utakmice trener Dunlap je izbjegao odgovor na pitanje novinara traži li nekog visokog igrača da popuni prazninu pod košem rekavši da to nije u njegovoj domeni posla i da se ne želi time baviti.
Catsima je problem predstavljala i činjenica da im je to bila 4. utakmica u 5 dana, te je očiti nedostatak energije bio i očekivan. Uza sve to pri jednom šutu sredinom 2. četvrtine Walker je doskočio na nogu protivnika i izvrnuo zglob. Pokušao je u drugom poluvremenu,ali kad je postalo jasno da će Catsi izgubiti, trener Dunlap ga je izvadio.

Nakon 5 u nizu Charlotte ide Orlandu pokušati izbjeći i 6 poraz zaredom. Povijest međusobnih susreta nije ohrabrujuća za njih jer su slavili u samo 2 od 21 odigrane utakmice.

Posljednji međusobni susret ove dvije momčadi se odigrao sredinom 12. mjeseca a slavio je Orlando 107-98. Tu utakmicu je za Charlotte briljirao u posljednje vrijeme umorni Walker s 32 poena, a Magicse su predvodili s Afflalo i Davis s po 20.