BAVARSKI PONOS BAYERN

U Münchenu cijene Olića, Nives je nepoznanica

13.05.2009 u 17:03

Bionic
Reading

Zahvaljujući T-Clubu, prisustvovali smo utakmici 32. kola njemačkog nogometnog prvenstva između Bayerna i Bayera iz Leverkusena. Bila je to prilika i da provjerimo što navijači münchenskog prvoligaša misle o novom pojačanju Ivici Oliću, a i da se sami uvjerimo u to koliko Bavarcima znači Bayern

Predivna Allianz Arena ugostila je u 32. kolu jednu od ključnih utakmica Bayerna na putu prema obrani titule. Gosti iz Leverkusena pali su sa 3:0 te tako nastavili negativan niz u Münchenu u kojem ne znaju za prvenstvenu pobjedu gotovo 20 godina. Iako je bio radni dan, na tribinama fantastičnog zdanja okupilo se 69 tisuća duša, a mogli smo se uvjeriti da je Bayern prava mašinerija novca koja na jednoj utakmici samo od prodaje hrane, pića i prigodnih suvenira zaradi i do milijun eura. Bayernove utakmice pohode svi naraštaji, stadion je pun, a iako im navijanje nije u krvi, akustika stadiona pridonosi odličnoj atmosferi.

Što se tiče nogometa, Bavarci nisu oduševljeni onime što su ove sezone vidjeli od Bayerna. Previše ovise o Francku Riberyju. Svjesni su toga i u upravi najbogatijeg bundesligaša koja je već 'zakaparila' Ivicu Olića. Tom kupnjom zadovoljni su i sami navijači koje smo upitali za mišljenje o hrvatskom reprezentativcu i još uvijek igraču HSV-a.

'Ivica Olić je strašno brz. On je najbrži igrač u Bundesligi. Ima sjajan start i siguran sam da će bez problema izboriti prvi sastav umjesto Luce Tonija koji je prespor', mišljenje je jednog od fanova Bayerna.

I druge pristalice prvaka imaju visoko mišljenje o bivšem golgeteru Marsonije, Zagreba i Dinama.

'Jako, jako dobar igrač. Svi znaju da je njegova najveća odlika brzina i velika borbenost. Takav igrač nedostaje Bayernu, ali bit će mu se jako teško nametnuti se pored mnogih sjajnih napadača u klubu. Ne treba zaboraviti da su tu Klose, Podolski, Luca Toni', izjavio je 30-godišnji Markus koji vjeruje u ovogodišnji naslov, ali i smatra da Bayern mora puno bolje.

I ostali navijači slično su opisivali Olića, a svi su hvalili njegovu brzinu i trkačku moć.

Kod Bavaraca smo se pokušali informirati i o nekim drugim zvijezdama u Njemačkoj. Tako nas je zanimalo što misle o Nives Drpić koja je, prema pisanju nekih hrvatskih medija, zvijezda broj jedan u Bundesligi. No i dok je u Karlsruheu popularna, supruga bivšeg braniča Dinama Dine nepoznanica je u bavarskoj prijestolnici. Bayernovi navijači su na pitanje o Nives i njezinoj kolumni u Bildu samo začuđeno gledali, odmahivali glavom i priznali da za nju nikada nisu čuli. Barem oni koje smo zamolili za kratak razgovor.

Skupljajte i vi bodove u T-Clubu kako bi osvojili razne pogodnosti i nagrade.