A PRAVIH IGRAČA NEMA

U moru 'pojačanja' Hajduku se nudi Kouemaha

03.07.2009 u 11:08

Bionic
Reading

U poplavi imena koja se spominju kao moguća pojačanja Hajduka za novu sezonu, najnovije je Dorge Rostand Kouemaha, napadač iz Kameruna koji je igrao u Duisburgu

Prijelazni rok još uvijek itekako traje, Hajduk traga za napadačima koji bi realizirali igru koju oplemene Cernat, Ibričić, Skoko, Andrić, Gabrić… ukupno čak 13 veznih igrača koliko ih Miše ime na raspolaganju.

Kao najizgledniji kandidati još uvijek figuriraju Australac Djite, za kojeg Hajduk Genclerbirligiju nudi 400 tisuća eura i 30 posto budućeg transfera, te Šibenčanin Ivan Rodić, čiji bi prijelaz koštao oko 350 tisuća eura. Njih dvojica su i želja trenera Ante Miše, no u ponudama koje svakodnevno stižu na Poljud dosta je relativno nepoznatih napadača koji nude svoje usluge Hajduku.

Osim Kineza Mao Jianquinga te dvojice švedskih Afrikanaca, Atte i Jagnea, već se pomalo zaboravlja Brazilac Alan Kardec koji je pompozno najavljivan kao veliko ovosezonsko pojačanje te Peruanac Luis Trujillo.

Poplava inozemnih ponuda gotovo je otklonila mogućnost da Hajduk potpiše ugovore sa svojim nekadašnjim igračima Mladenom Bartolovićem i Darkom Miladinom te dvojcem čija su imena čuvana u tajnosti, Filipom Marčićem i Ivanom Perišićem.

Hajduk će u petak zaključiti slovenski dio priprema - po tradiciji bijeli će u 19 sati odigrati prijateljski ogled s Domžalama, za koji je Miše najavio kombiniranu momčad u kojoj će se prvi put nakon ozlijede naći Goran Rubil, a od prve minute kreću i dvojica najboljih juniora HNL-a iz prošle sezone, Ante Vukušić i Mario Sačer.

Nakon utakmice bijeli se vraćaju u Split, gdje će u subotu biti službeno predstavljen povratnik u momčad Florin Cernat, koji će s momčadi krenuti na drugi dio priprema u Austriju. Bijeli će zrakoplovom preko Beča otputovati u Steyr, gdje će osmog i 11. srpnja odigrati utakmice protiv Rieda i lokalnog kluba Vorwarts, nakon čega se 13. srpnja vraćaju u Split, a 18. će u 'generalkom' na trokut turniru ugostiti portugalski Nacional i talijanski Udinese.