NIJE TRAGEDIJA, ALI...

U kvalifikacijama za Olimpijske igre nevjerojatan poraz Hrvatske, naši vaterpolisti ispustili nemoguće; što se to dogodilo?

17.02.2021 u 15:43

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u četvrtoj utakmici kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju od Rusije 14:13 (5:3, 4:4, 4:4, 0:3)

Odlučujućim se pokazala posljednja četvrtina u kojoj izabranici Ivice Tucka nisu postigli nijedan pogodak, a Rusi tri. Hrvatska je imala i napad za izjednačenje, kapetan Andro Bušlje je zatresao mrežu protivnika, no suci nisu priznali gol. Nije nam jasno zašto, ali sami smo si krivi, jer smo imali ugodnu prednost na ulasku u zadnjih osam minuta.

Hrvatska je u prvoj četvrtini povela sa 5:3, a kroz sljedeće dvije četvrtine imala je višak i do četiri razlike, ali se zatim dogodilo 'pomračenje'.

Upada u oči i nesrazmjer u broju isključenja (Hrvatska 18 – Rusija 10), a još više kriterij suđenja, ali ostaje činjenica i da igra naše vrste nije bila savršena.

Najbolji strijelac kod Hrvatske bio je Lovren Fatović koji je zabio četiri gola, dok je dva dodao Ante Vukičević. Ruse je do pobjede predvodio Konstantin Harkov s pet pogodaka, a po dva su dodali Daniil Merkulov i Ivan Nagaev.

Nakon četiri kola vodeća je u skupini B Rusija s deset bodova, dok bod manje ima Hrvatska na drugom mjestu. Danas je u skupini B Rumunjska svladala Njemačku sa 12:7, a kasnije igraju Nizozemska i Frabcuska. Hrvatsku sutra čeka ogled protiv Njemačke.

U četvrtfinale idu četiri najbolje ekipe iz svake skupine, a Olimpijske igre u Tokiju izborit će tri najbolje reprezentacije s turnira u Rotterdamu.