SVEČANI DOČEK

[VIDEO/FOTO] U Hrvatsku se vratili naši olimpijci u tekvondou, među njima i zlatna Matea Jelić i brončani Toni Kanaet: Samo sam radila ono što uvijek radim

  • D. S. / Hina
  • Zadnja izmjena 30.07.2021 17:52
  • Objavljeno 30.07.2021 u 11:14
Bionic
Reading

U Zagreb su stigli naši olimpijci u tekvondou te im je upriličen svečani doček

Hrvatsku su u Tokiju predstavljali Matea Jelić, koja je osvojila zlatnu medalju, Toni Kanaet, koji je došao do brončanog odličja, te Kristina Tomić i Ivan Šapina. Dobrodošli...

'Samo sam radila ono što uvijek radim - uživala u onome što radim. Nisam htjela na sebe staviti neki nepotreban pritisak. Imam najveća očekivanja od sebe i znala sam koliko vrijedim, a znao je i trener i skupa smo korak po korak došli do olimpijskog sna', istaknula je.

Osvrnula se i na ružne komentare.

'Rođena sam Hrvatica i bit ću Hrvatica do smrti. Toga se ne sramim, ponosim se time. Naučila sam da ljude ne treba ni po čemu dijeliti. Putujem cijelim svijetom i svi su mi jednaki. Ljude dijelim samo na dobre i loše. Ti ljudi koji loše komentiraju su loši ljudi. Koliko god mi je teško, ne obazirem se na te komentare i pronalazim ljubav u svima ostalima koji su uz mene', rekla je Matea.

  • +8
Doček olimpijske tekvondo reprezentacije Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

'Stvarno sam jako sretan, ovo je prva muška medalja, pokazali smo da i mi muški možemo nešto napraviti i da idemo u dobrom smjeru. Ovo nas je samo motiviralo da nastavimo raditi još jače i nadam se da će na sljedećim Olimpijskim igrama biti još više medalja. Brzo je Pariz', dodao je Kanaet.

Uz izaslanike predsjednika Republike, Hrvatskog sabora, predsjednika Vlade, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog tekvondo saveza i Grada Zagreba te medije, nekako su se u sobu ugurali članovi obitelji i prijatelji.

Split: Doček olimpijaca Matee Jelić i Tonija Kanaeta u zračnoj luci Izvor: Pixsell / Autor: PIXSELL Ivo Cagalj/PIXSELL

VIDEO: PIXSELL Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon pozdravnih govora uzvanika i zahvale na briljantnoj prezentaciji sportskog znanja i umijeća, što svrstava tekvondo u skupinu jednih od najuspješnijih hrvatskih sportova na Olimpijskim igrama, Matei Jelić, Toniju Kanaetu i njihovim trenerima uručeni su posebno izrađeni zlatnici Hrvatskog olimpijskog odbora te će ih trajno podsjećati na veličanstven uspjeh koji su ostvarili.