snalažljiva djevojka

Olimpijsko čudo u Tokiju! Australka je razbijeni kajak 'pokrpala' prezervativom pa osvojila brončanu medalju

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 30.07.2021 09:27
  • Objavljeno 30.07.2021 u 06:46
Bionic
Reading

Australska kajakašica Jessica Fox (27) prvo je osvojila zlatnu, a samo nekoliko sati kasnije uzela je i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ta vijest ne bi bila tako senzacionalna da do bronce nije došla uz upotrebu - prezervativa!

Jessica Fox (27) jedna je od najuspješnijih svjetskih sportašica, briljira u kajaku i kanuu. Višestruka je svjetska prvakinja, a ima medalje s Olimpijskih igara u Londonu 2012. i Rio de Janeira 2016. godine. Svoju je kolekciju sada upotpunila zlatom u slalomu za kanuistice te broncom u slalomu za kajakašice!

Do zlata je došla bez većih problema, no broncu je zamalo izgubila jer je netom uoči finala shvatila da je njen kajak poprilično oštećen!

Vremena za zamjenu jednostavno nije bilo te su Jessica i njezin tim na brzinu morali smisliti kako će ga što bolje i kvalitetnije zakrpati. I tu se rodila fantastična improvizacija...

Naime tek nakon utrke i osvajanja bronce Jessica Fox je na društvenim mrežama pojasnila da joj je kondom donio novu medalju!

'Kladim se da niste znali da se prezervativi mogu koristiti za popravak kajaka', napisala je uz snimak na kojem je prikazano kako stavlja kondom preko oštećenog dijela.

'Vrlo je rastezljiv i snažan', dodala je uz opasku da idealno klizi po vodi.

Tako je kraju Jessica Fox stigla do brončane medalje, a spomenimo i to da je slalom u kajaku prvi put kao disciplina uveden baš na ovim Olimpijskim igrama!