'ŠORA' TORCIDE

U Hajduku strahuju od Uefinih sankcija

18.09.2010 u 09:33

Bionic
Reading

U Hajduku ne moraju samo razmišljati kako da isprave nedostatke momčadi uoči novog europskog okršaja nego i o vjerojatnoj Uefinoj kazni zbog izgreda Torcide

Torcida je došla u velikom broju u Atenu. Na Olimpijskom stadionu okupilo se je više od tisuću Hajdukovih navijača. Sat vremena prije početka utakmice započela je makljaža s grčkom policijom, a sve su snimile kamere i fotografi.

Sada na Poljudu s razlogom strahuju od sankcija. Kakva bi kazna mogla biti, to je teško predvidjeti, jer u Uefinom pravilniku nisu opisane kažnjive situacije.

Tako 'bili' mogu biti novčano kažnjeni, mogu dobiti samo ukor, mogu im se oduzeti bodovi ili ih se čak može izbaciti iz natjecanja. Isto tako Hajduk može dobiti uvjetnu kaznu koja će se aktivirati u slučaju ponavljanja nereda.

Uefa bi mogla opet kazniti i Torcidu zabranom gostovanja, kao što je to napravila nakon nereda na Malti protiv Birkirkare. Nakon toga navijači nisu smjeli putovati na dvije gostujuće utakmice, a nakon što su to odradili sada su opet stigli problemi.

Snimka tučnjave Torcide i policije