ŽESTOKE RIJEČI IZ SPLITA

U Hajduku ogorčeni nakon sastanka sa čelnicima HNS-a; s Poljuda ukazuju na tri problema, a predsjednik poručuje: Koriste nas kao paravan...

  • Autor: D. S.
  • Zadnja izmjena 12.05.2020 20:40
  • Objavljeno 12.05.2020 u 20:38
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez zaprimio je u utorak sedam ponuda za otkup televizijskih prava, a nedugo zatim uslijedila je reakcija iz Hajduka.

Podsjećamo, u HNS pristiglo je sedam ponuda iz Hrvatske i inozemstva za kupnju TV i povezanih prava, što svjedoči o velikom zanimanju za natjecanja navedena u HNS-ovom međunarodnom pozivu. Ispred HNS-a, otvaranju ponuda nazočili su izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić, dopredsjednik HNS-a Robert Markulin, tajnik HNS-a Vladimir Iveta te tajnik oformljenog Povjerenstva Jurica Bodrožić.

Otvaranju ponuda prisustvovali su i predstavnici svih klubova HT Prve lige osim Slaven Belupa, a postupku je svjedočio i javnobilježnički prisjednik Boro Bubnjić.

Nakon sastanka u ime Hajduka reagirao je predsjednik Marin Brbić...

'Nekorektno je da su klubove zvali na otvaranje ponuda kad nam ništa nisu htjeli reći o sadržaju ponuda, bez obzira što smo potpisali izjavu o povjerljivosti. Ovako se klubove iskoristi kao paravan za transparentnost u situaciji kada očigledno prave transparentnosti nema. Time nijedan od tri problema na koje stalno upozoravamo nije riješen', poručio je Brbić za Slobodnu Dalmaciju te otkrio koji su to problemi.

'Prvi je da ćemo stvarni sadržaj ponuda znati tek kada se okončaju pregovori, drugi je to da se TV prava nude na tako dugo razdoblje u tako nepovoljnom trenutku kao što je svjetska pandemija koronavirusa. Treći problem je to što se TV prava prodaju u paketu cjelokupnog hrvatskog nogometa, a da prethodno nismo utvrdili omjere koliko kome pripada.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!