U IGRI SU MILIJUNI

U Formuli 1 spremaju se radikalne promjene: Ovo je dosadno

24.10.2023 u 15:36

Bionic
Reading

Formule 1 će doživjeti velike promjene u formatu sprint vikenda budući. Aktualni nije ispunio očekivanja, a kap je prelila još jedna dosadna sprint utrke u Austinu.

Formule 1 će doživjeti velike promjene u formatu sprint vikenda budući. Aktualni nije ispunio očekivanja, a kap koja je prelila čašu je prelila još jedna dosadna sprint utrke u Austinu.

Podsjetimo, nakon tri sprint vikenda 2021. i 2022. godine Formula 1 uvela je šest sprint vikenda za 2023. uz promjenu formata. Uvedene su sprint kvalifikacije umjesto drugoga slobodnog treninga.

Promjene nisu dovele do očekivanih rezultata te se spremaju radikalne promjene koje bi mogle uključivati potpuno izdvajanje sprint utrka od glavnoga prvenstva, javlja Autosport.

Priča se i o mogućem obrnutom poretku za sprint utrke, bilo da je on formiran na obrnutom poretku prvenstva ili obrnutom poretku kvalifikacija.

U igri su i novčane nagrade, a svota koja se spominje je milijun dolara za pobjedu u sprintu.

Šef Red Bulla Christian Horner nakon sprinta u Austinu je izjavio da bi Formula 1 trebala razmotriti promjene sprint formata kako bi se povećalo zanimanje po cijenu uvođenja obrnutih poredaka.

Max Verstappen je slavio na tri od pet ovogodišnjih sprint utrka dok su Perez i Piastri slavili u preostale dvije.