vozačke postave

U Formuli 1 ostala još samo dva slobodna mjesta: Potpuno neizvjesno tko će ih dobiti

16.10.2018 u 11:07

Bionic
Reading

Nakon što je Williams potvrdio Georgea Russella svojim novim vozačem za 2019. godinu, ostala su slobodna tek dva mjesta u elitnom automobilističkom natjecanju za sljedeću sezonu, ali sasvim je zasad nepoznato koga će Toro Rosso dovesti u svoje redove...

Voziti utrke Formule 1 san je svakog profesionalnog vozača, no samo njih 20 ima priliku sudjelovati u elitnom automobilističkom natjecanju posljednjih sezona.

  • +10
Formula 1, VN Japana Izvor: Pixsell / Autor: XPB/Press Association/PIXSELL

Za 2019. godinu poznato je njih već 18 koji će činiti automobilističku elitu. S obzirom da je tek listopad, a sljedeća sezona počinje u ožujku, možemo reći da je većina nepoznanica riješena prilično rano.

Najveća novost svakako je prelazak Charlesa Leclerca u Ferrari sljedećeg sezone gdje će mu biti timski kolega Sebastian Vettel, a u Red Bull prelazi mladi Pierre Gasly gdje ga čeka Max Verstappen. Mercedes ništa ne mijenja, Hamiltonov 'vodonoša' opet će biti Bottas, a veliko iznenađenje je prelazak Daniela Ricciarda u Renault, uz bok Nice Hülkenberga.

McLaren se odlučio za kompletno novu postavu koju će činiti Carlos Sainz i Lando Norris, dok se Haas uzda u Grosjeana i Magnussena pa neće ništa mijenjati.

Momčad Force Indije kupio je kanadski milijarder Lawrence Stroll, zajedno sa svojom grupom investitora, pa će njegov bolid uz Sergija Pereza voziti gotovo sigurno sin Lance, iako to nije još službeno potvrđeno. Nepoznanica nema ni u Sauberu kojeg će sljedeće sezone voziti veteran Kimi Raikkonen, kao i mladi Talijan Antonio Giovinazzi.

Znamo i da će Toro Rosso voziti povratnik Danil Kvjat, a posljednji među potvrđenim vozačima je zvijezda Formule 2 George Russell koji će u 2019. godini voziti za Williams.

Dva su mjesta još uvijek slobodna. Williams je u fazi biranja partnera Russellu, a među kandidatima su Sirotkin, Kubica pa čak i Esteban Ocon koji je nezasluženo pred otkazom u Force Indiji.

U Toru Rossu još je neizvjesnija situacija. Brendon Hartley nada se zadržati svoje mjesto, ali nije pokazao ove sezone da ga zaslužuje. No, koga bi 'bikovi' mogli dovesti umjesto njega? Wehrlein i Albon koji bi im bili najbolje opcije već su potvrdili svoj prelazak u Formulu E, a juniori Red Bulla su razočarali ove sezone, prije svih svadljivi Dan Ticktum kojeg je isprašio Mick Schumacher u europskoj Formuli 3.

Pojavila se glasina da upravo sina sedmerostrukog F1 prvaka Toro Rosso vidi kao idealnog partnera Kvjatu, ali obitelji Schumacher se ne žuri pa ta ideja sigurno neće zaživjeti u 2019. godini. Sve ostaje otvoreno, a tko misli da može nešto napraviti u Formulu 1, upravo bi 'bikovima' ovih dana trebao pokucati na vrata...