nepoželjan

Tajlanđanin zaslužio voziti Formulu 1, a može biti sretan što su mu dali bolid na struju

14.10.2018 u 15:16

Bionic
Reading

Iako je ove sezone zasjenio budućeg vozača McLarena Landa Norrisa u Formuli 2, Alexander Albon nije dobio mjesto u elitnom automobilističkom natjecanju pa će se morati zadovoljiti utrkama električnih bolida sljedeće godine...

Mladi 22-godišnji Tajlanđanin jedno je od najugodnijih otkrića ove automobilističke sezone. Iako na njega nitko nije ozbiljno računao, pomrsio je račune mnogima u Formuli 2 i uoči zadnje utrke u Abu Dhabiju ostao je jedini konkurent Georgeu Russellu za osvajanje titule.

Albon je iza sebe ostavio i Landa Norrisa, momka kojeg mnogi vide kao budućeg vladara elitnog automobilističkog natjecanja, kao i mnoge druge perspektivne vozače iza kojih su već stale momčadi Formule 1.

No, za razliku od Russella i Norrisa koji su potvrđeni kao F1 vozači u 2019. godini, Albon nije bio niti blizu tom ostvarenju.

Problem je novac kojeg je jedva pronašao za kompletnu sezonu Formule 2, kao i činjenica da ga je Helmut Marko prekrižio kao juniora Red Bulla još u mlađim danima, pod argumentom 'mali ne valja'.

Iako 'bikovima' treba svježa krv u Toru Rossu, Alexander je i dalje u njihovim redovima nepoželjan pa je morao prihvatiti plan B i preći među električne bolide. Sljedeće sezone vozit će za Nissan u Formuli E, a timski kolega bit će mu bivši F1 vozač Sebastien Buemi.

Tko zna, ako bude briljirao i u ovom natjecanju, možda ga napokon netko među elitom prepozna. Superlicencu za Formulu 1 je svojim rezultatima već definitivno osigurao...

  • +10
Formula 1, VN Japana Izvor: Pixsell / Autor: XPB/Press Association/PIXSELL