PROBLEMI ZA SKIJANJE

U FIS-u nemoćni protiv vremena i otkazuju utrku, ali se ne boje koronavirusa

27.02.2020 u 13:02

Bionic
Reading

Veleslalom i slalom za Svjetski kup kojeg su skijašice trebale voziti u Ofterschwangu (Njemačka) 7. i 8. ožujka otkazani su zbog loših meteoroloških uvjeta, objavila je u četvrtak Međunarodna skijaška federacija (FIS) koja ipak ne odustaje od završnice Svjetskog kupa u Cortini d'Ampezzo u Italiji

Do kraja sezone ostalo je 11 utrka, uključivši i ove otkazane u Ofterschwangu.

Unatoč epidemiji koronavirusa koja je zahvatila Italiju, FIS ipak ne odustaje od završnice u Cortini d'Ampezzo od 18. do 22. ožujka, izjavio je šef natjecanja pri FIS-u Markus Waldner.

Cortina se nalazi u sjevernoj pokrajini Veneto koja je nakon Lombardije druga najviše pogođena talijanska regija koronavirusom.

Kako prenosi švedska novinska agencija SVT, iako FIS ne odustaje od Cortine d'Ampezo razmišlja se o održavanju natjecanja pred praznim tribinama.

  • +4
Filip Zubčić se vratio iz Japana Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'U ovom trenutku je Cortina i dalje mjesto gdje će se održati završnica, ali bez gledatelja. Također razmatramo i druge mogućnosti. Imamo plan A, plan B i plan C. Najveći izazov su brzinske discipline. Ali trenutno postoji samo jedan službeni plan: Cortina', izjavio je Waldner.

Slično će biti i ovog vikenda u La Thuilu u Italiji gdje će se održati ženske brzinske discipline. Međutim, organizatori su samo ograničili broj gledatelja jer za sada nema prijavljenog niti jednog pacijenta iz Aoste. 

U Italiji su, pak, već odgodili mnoge sportske događaje ili ograničili navijačima pristup sportskim događajima na otvorenom. Širom Italije virusom se zarazilo više od 400 ljudi, a 12 je umrlo - što je najviše u Europi.