Jack Grealish je meta

U Engleskoj se sprema najveći transfer u povijesti, a kupac je naravno Manchester City; Chelsea povećao ponudu za Romelua Lukakua

04.08.2021 u 22:20

Bionic
Reading

Vezni igrač engleske nogometne reprezentacije i Aston Ville Jack Grealish korak je do transfera u Manchester City vrijednog 117 milijuna eura.

Sky Sports je objavio kako Grealisha od prelaska u tabor Građana dijeli tek liječnički pregled.

Ako se ova vijest pokaže točnom bio bi to najveći transfer u povijesti engleskog nogometa. Rekord za sada drži transfer Paula Pogbe 2016. iz Juventusa u Manchester United za 95 milijuna eura.

Grealish je karijeru započeo u Villinoj akademiji prije nego što je 2014. debitirao za seniorski sastav.

Do sada je za momčad iz Birminghama odigrao više od 200 utakmica postigavši ​​32 gola. Bio je član engleske reprezentacije koja je na nedavnom EP-u osvojila drugo mjesto izgubivši od Italije u finalu nakon izvođenja jedanaesteraca.

Britanski mediji navode kako će City pokušati angažirati i napadača Tottenhama Harryja Kanea.

Na Otoku bi ponovo mogao zaigrati i belgijski napadač Romelu Lukaku kojeg pokušava angažirati europski prvak Chelsea.

Bluesi su prvotno za Lukakua Interu ponudili 90 milijuna eura i braniča Marcosa Alonsa, no talijanski prvak je odbio ponudu.

Britanski mediji navode kako je ponuda sada narasla na 115 milijuna eura. Već se nagađa kako bi njegovo mjesto na San Siru mogao zauzeti napadač Atalante Duvan Zapata.

Lukaku je već bio član londonskog kluba, od 2011. do 2014. no upisao je samo 15 nastupa i nije postigao niti jedan gol. Veći dio vremena je proveo na posudbama u WBA i Evertonu koji je 2014. i otkupio njegov ugovor.

Iduće tri sezone je proveo na Goodison Parku, a 2017. je za 75 milijuna eura preselio u Manchester United. Na Old Traffordu se zadržao dvije sezone nakon čega je u kolovozu 2019. za klupski rekord od 80 milijun eura preselio na San Siro.