SPASIO KARIJERU

U Engleskoj ga ismijavali, a sad o njemu priča cijela Europa!

02.07.2015 u 12:58

Bionic
Reading

John Guidetti poveo je švedsku U-21 reprezentaciju do titule prvaka Europe, pokazavši da neuspješna epizoda u Manchester Cityju nije pravi pokazatelj njegove nogometne kvalitete...

Švedska ovih dana slavi. Mlada reprezentacija pobijedila je u ponedjeljak Portugal u finalu U-21 Eura i tako se popela na vrh Europe. Vođa te selekcije bio je John Guidetti, napadač kojeg su davnih dana proglašavali jednim od najvećih talenata svijeta.

Već 2008. godine Manchester City potpisao je ugovor sa Šveđaninom, no kao i mnogi drugi mladići koji prerano potpišu ugovor s velikim klubom, Guidetti se potpuno izgubio i nikad nije dobio pravu priliku. Bio je na posudbama u Burnleyju, Stokeu, Celticu i Feyenoordu, a samo se u nizozemskoj nazabijao. Na Otoku je doživio vrlo loše kritike, a ovog ljeta istekao mu je neslavni ugovor i odlazi iz Cityja kao slobodan igrač.

Sada je Guidetti svim svojim kritičarima na terenu odgovorio na pravi način i sigurno je da ima mnogo zainteresiranih klubova za njega.


'Dok god imam ovo zlato oko vrata, ne moram nikom u Premiershipu ništa dokazivati,' samouvjereno je ustvrdio John koji je s ostatkom reprezentacije doživio kraljevski doček u Švedskoj.

Sporting Lisabon i Sevilla glavni su favoriti za dovođenje mladog napadača koji je već debitirao i za seniorsku selekciju, upravo protiv Hrvatske u pobjedi 2012. godine.