KID'S CROSS

U Dubravi trčalo i rolalo 600 učenika

  • Autor: Branko Vukina
  • Zadnja izmjena 01.06.2011 23:44
  • Objavljeno 01.06.2011 u 21:01
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Sudjelovali su đaci iz osnovnih škola Ivana Mažuranića, Čučerja, Retkovca Sesvetske Sopnice i OŠ Marije Jurić Zagorke

Uz ciku i viku, uz smijeh i zabavu, protekao je u Dubravi peti Kid's cross, natjecanje osnovnoškolaca u trčanju i rolanju u povodu Svjetskog dana sporta. Priredbu je organizirala osnovna škola Ivana Mažuranića na čelu s ravnateljicom Koviljkom Borko te nastavnicama tjelesnog odgoja Astrid Čulić i Kristinom Radić Šaronjom. Utrkivali su se učenici osnovnih škola Ivana Mažuranića, Čučerja, Retkovca, Sesvetske Sopnice i Marije Jurić Zagorke.

Dječji kros je potaknula Kristina Radić Šaronja, koja je i na čelu triatlonskog kluba Dubrava koji okuplja djecu od četiri do deset godina. U osnovnoj školi Ivana Mažuranića, svjedoči Kristina Radić Šaronja, u sklopu projekta 'Vikednom u sportske dvorane' okuplja se po 200 učenika.

U organizaciji trkačke i rolerske priredbe još su pomagali Davor Nemec iz atletskoga kluba Zagreb Ulix te nastavnici Željko Lisičak (OŠ Čučerje), Mislav Papec (OŠ Retkovec) i Ines Maršić (OŠ Sesvetska Sopnica). Utrke su bile uzorno organizirane uz potporu Zagrebačkih cesta i mjerodavnih gradskih ureda.

Sudionicima su dodijeljene zahvalnice i diplome, a javno su pohvaljeni svi. Uz blagi prijekor onima koji su samovoljno skratili stazu. U svakom slučaju, manifestacija Kid's cross je uhvatila korijene i postala neizostavnom priredbom osnovne škole Ivana Mažuranića u povodu Svjetskog dana sporta. Dokaz tome je i 600 sudionika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi