ČISTKA

U Dinamu 'padaju glave'; otkaz dobila i legenda maksimirskog kluba

27.09.2023 u 17:19

Bionic
Reading

U ponedjeljak je, u glavnoj loži maksimirskog stadiona održana redovna Skupština GNK Dinamo, a u četvrtak se krenulo s otkazima

Podsjećamo, najvažnije odluke sa zasjedanja u ponedjeljak su imenovanje Izvršnog i Nadzornog odbora. Novoformirani IO, najviše klupsko operativno tijelo, čine predsjednik Mirko Barišić, Većeslav Bergman, Ivica Cvitković, Vladimir Gašparović, Janko Gogolja, Nikola Hanžel, Dragutin Kamenski, Damir Najmenik, Ivan Nauković, Milivoj Novak, Dubravko Skender, Ante Todorić i Heinz Truskaller. Nadzorni odbor čine Zdravko Kačić, Ognjen Naglić i Saša Pavličić-Bekić.

Tijekom četvrtka dogodili su se prvi potezi nakon klupske Skupštine. Prema saznanjima Jutarnjeg lista otkaz su dobili legenda kluba i glavni skaut Dinama Marijan Vlak, trener u Omladinskoj školi Jozi Bandiću. Krajem lipnja, istekom ugovora, iz kluba je otišao skaut u Omladinskoj školi Dalibor Poldrugač, dok je zasad upitno je li tada, ili sada, Dinamo napustio direktor marketinga Tomislav Rukavina.

Svi oni bili su dio tzv. Zorićeve struje u borbi za prevlast u Dinamu, odnosno struje koja se nije pojavila u Skupštini, a koja kani pravnim sredstvima osporiti legitimitet održane skupštine.