AJAX - FEYENOORD

U otužnoj atmosferi nastavljen derbi koji je u nedjelju doživio poraz od huligana

27.09.2023 u 16:27

Bionic
Reading

Nizozemski prvak Feyenoord je u srijedu u nastavljenoj utakmici nizozemskog prvenstva, odigranoj bez gledatelja, pobijedio Ajax sa 4-0

Dva su kluba u srijedu završila utakmicu nizozemske lige koja je prekinuta za vikend.

Feyenoordov napadač Santiago Gimenez dodao je još jedan pogodak za svoj hat-trick dok su dva kluba igrala preostalih 34 minute pred praznim tribinama na Johan Cruyff Areni u Amsterdamu.

Sukob je prekinut u nedjelju jer su navijači bacili baklje na teren, a policija je upotrijebila suzavac kako bi rastjerala izgrednike izvan stadiona. Ajax je gubio 0-3 u drugom poluvremenu kada je utakmica prekinuta u 56. minuti.

Gimenezu su trebale samo tri minute nakon što je igra nastavljena da postigne pogodak i povisi na 4-0. Bio je to tek drugi put da je Feyenoord zabio četiri gola u gostima protiv Ajaxa čime se popeo do trećeg mjesta na ljestvici.

  • +11
Ajax - Feyenoord, nizozemska liga, 24.9.2023. Izvor: EPA / Autor: MAURICE VAN STEEN

Ajax, koji je imao loš početak sezone sa samo jednom pobjedom, nalazi se na 14. mjestu. Prošlu su sezonu završili na trećem mjestu i nisu se uspjeli kvalificirati u Ligu prvaka prvi put u 13 sezona. 

Josip Šutalo je odigrao svih 90 minuta za Ajax, a Borna Sosa je zamijenjen u 46. minuti. Jakov Medić nije ulazio u igru za Ajax.