ENGLESKA LIGA

U derbiju začelja novi poraz Southamptona; Everton pobjegao iz opasne zone

08.05.2023 u 23:15

Bionic
Reading

U posljednjem susretu 35. kola engleske Premier lige nogometaši Nottingham Foresta su na domaćem terenu pobijedili s 4:3 Southampton koji je sasvim blizu ispadanja iz elite

U derbiju začelja Nottingham Forest je upisao iznimno važne bodove s kojima je, barem zasad, pobjegao iz zone ispadanja. Southampton, posljednja momčad na ljestvici, ovim je porazom dodatno zaglavljen na samom dnu i sasvim je blizu ispadanja u drugoligaško društvo. Do kraja sezone Southamptonu igra samo teorija.

U uvodnom dijelu susreta domaći junak je bio Nigerijac Awoniyi koji je u 18. i 21. pogađao za 2:0 domaćina. Potom je Alcaraz smanjio na 1:2, a u smiraju prvog dijela Gibbs-White je realizirao penal za 3:1 Nottingham Foresta.

U nastavku su gosti žestoko stisnuli suparnika, a Brazilac Lyanco je u 51. smanjio na 2-3. U 73. minuti domaćin je opet otišao na plus od dva pogotka kada je Danilo zabio za 4:2, a Southampton je jedino do kraja uspio smanjiti na konačnih 3:4 kada je Ward-Prowse realizirao penal u 96. minuti.

Hrvatski nogometaš Duje Ćaleta-Car ostao je tijekom cijele utakmice na klupi za pričuve Southamptona, dok Mislav Oršić opet nije konkurirao za ogled.

U posljednjih deset prvenstvenih utakmica Southampton je upisao tri remija i čak sedam poraza.

Nottingham Forest je 16. na ljestvici i ima 33 boda. Bod manje ima Everton, dok po 30 imaju Leicester i Leeds. Na dnu Southampton ima tek 24 boda.

Nakon skoro dva mjeseca nogometaši Evertona su upisali pobjedu u engleskoj Premier ligi, na gostovanju su u 35. kolu svladali Brighton 5:1.

Evertonu je ova pobjeda iznimno važna, jer je klub iz Liverpoola napustio pretposljednje mjesto na ljestvici, a izašao je i iz zone ispadanja.

Junak Evertona bio je Abdoulaye Doucoure koji je postigao uvodna dva pogotka, u pola sata igre. Prvi pogodak je dao nakon samo 33 sekunde što je najbrži ovosezonski pogodak u Premier ligi.

U 35. minuti je Steele pogodio vlastitu mrežu za 3:0 Evertona, a iako se Brighton nakon toga pokušao vratiti u susret te je napadao, nije bio ni blizu preokreta.

Do kraja je još McNeil postigao dva pogotka za Everton, dok je strijelac počasnog gola za domaći sastav bio Argentinac Mac Allister. Everton je upisao tek drugu gostujuću prvenstvenu pobjedu u sezoni. Brighton je ostao na sedmom mjestu ljestvice.

U utakmici 35. kola engleske Premier lige nogometaši Fulhama su pred svojim navijačima bili uvjerljivi te su svladali Leicester 5:3.

Fulham je tako upisao pobjedu nakon tri uzastopna prvenstvena poraza, dok je Leicester izgubio nakon što nije bio poražen u zadnja tri ligaška dvoboja. U tom je razdoblju upisao jednu pobjedu i dva remija.

Ogroman korak prema tri boda Fulham je napravio u prvom poluvremenu kada je vodio 3:0, a sve je počelo ogromnom pogreškom gostujućeg vratara Iversena koji je amaterski reagirao na ubačaj Williana iz slobodnog udarca u 10. minuti čime je krenuo niz pogodaka.

Do kraja poluvremena još su zabili Carlos Vinicius i Cariney, a potonji igrač, kao i Willian, na ovom su susretu bili dvostruki strijelci.

U završnici je Leicester ublažio poraz te je od 1:5 došao do 3:5. Dva gola za goste je dao Barnes, a jedan Madisson, iz kaznenog udarca.

Fulham je ostao deseti na ljestvici, dok je Leicester i dalje na rubu drugoligaške provalije, na 16. mjestu.