odličan protiv norwicha

U Chelseaju oduševljeni Kovačićem: Nestao je 'ziheraš' Mateo iz doba Reala…

27.08.2019 u 11:38

Bionic
Reading

Mateo Kovačić odigrao je odličnu utakmicu za vikend protiv Norwicha u kojoj ne samo što je asistirao za pobjedu, već je kompletirao i šest uspješnih driblinga, više nego ijedan nogometaš Chelseaja…

Naš mladi 25-godišnji veznjak po mnogima je bio legitimni nasljednik Luke Modrića još tamo kad je doveden u Real Madrid prije četiri sezone, no njegova igra na sigurno, uz minimalni rizik udaljila ga je iz udarne momčadi 'kraljeva' i primorala na promjenu sredine.

Nakon tri osvojene Lige prvaka s Realom, Kovačić je prošle sezone osvojio Europsku ligu s Chelseajem, ali što je još važnije, polako raste kao nogometaš.

Pokazao je to i njegov odličan nastup ovog vikenda protiv Norwicha kada je po statistikama bio jedan od najboljih nogometaša Chelseaja na travnjaku.

Naime, Mateo je uspješno kompletirao 6 driblinga iz šest pokušaja, a upravo njegova asistencija prethodila je pobjedničkom pogotku Abrahama u 68. minuti.

Dobra je to vijest i za izbornika Dalića pred utakmice sa Slovačkom i Azerbajdžanom, jer vrijeme je da Kovačić zablista i u dresu reprezentacije, nakon što je na SP-u na kojem su naši osvojili srebro igrao potpuno perifernu ulogu…