legendarni trener za tportal

Cico Kranjčar otkrio nam najveću Dinamovu vrlinu i zašto je favorit protiv Rosenborga

27.08.2019 u 10:51

Bionic
Reading

Za sve navijače 'modrih' ovaj je utorak poseban dan. Jer Dinamo je u prilici po sedmi put izboriti nastup u nogometnoj Ligi prvaka. Večeras od 21 sat u Trondheimu suparnik Bjeličinoj momčadi norveški je Rosenborg, a zagrebački je klub na sjever Europe stigao s prednošću od 2:0

Hoće li Nenad Bjelica uspjeti u svojim planovima i po sedmi put uvesti Dinamo u Ligu prvaka? Svi koji žive za 'plavu boju', uvjereni su da hoće jer od svog dolaska u maksimirski klub pokazao je da itekako razumije nogomet, sjajno čita protivnike, traži im slabe točke, ali i svoje zamisli još bolje prenosi na igrače.

'Sve što Bjelica radi na klupi Dinama, jednostavno je sjajno. Mislim da nema bolje riječi nego tako opisati njegov posao na klupi Dinama. On je definitivno najveća snaga', rekao je za tportal najuspješniji Dinamov trener, po pitanju ulazaka u skupine Lige prvaka, koji je s 'modrima' dva puta izborio nastup među europskom klupskom elitom.

Naravno, riječ je o Zlatku Cici Kranjčaru, kojeg smo uhvatili na jutarnjem trčkaranju po maksimirskoj šumi. Vjerojatno da smanji nervozu prije večerašnjeg ogleda.

'Ma, nema nervoze. Dinamo je bolji, pokazao je to u prvoj utakmici. Naravno, Rosenborg je dobra momčad, i ne smije ih se podcijenti, ali generalno gledano, nije to razina Dinama'.

  • +11
Liga prvaka, play-off: Dinamo - Rosenborg Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Cico Kranjčar uveo je Dinamo u skupine LP-a u sezoni 1998/99. godine, izbacivši u dva ogleda škotski Celtic. Drugi put to mu je pošlo za rukom u sezoni 2016/17 protiv Red Bull Salzburga.

Imaju li te vaše dvije sezone odnosno generacije kakvih dodirnih točaka s ovom Bjeličinom? 

'Teško je uspoređivati igrače i vremena. Po mom mišljenju, ona moja 'prva' generacija, s Prosinečkim koja je u prvoj utakmici u Glasgowu izgubila 1:0, ulijevala je toliko optimizma, da smo unatoč porazu bili sigurni u prolazak. To smo i demonstrirali svladavši Celtic 3:0 u Zagrebu. I dâ, ta je genracija imala čak 11 reprezentativaca. No, i generacija iz 2016. zaslužuje komplimente, jer svi se sjećamo da je momčad iz Salzburga stvarala probleme Dinamu tih godina. Bio je to jako neugodan protivnik, ali uspješno smo ga apsolvirali'.

A ovaj današnji Dinamo? Može li, ako prođe u skupine LP-a ostvariti koji zapaženiji rezultat?

'Ajmo prvo proći Rosenborg. I zato ja ne bih ulazio u neke prevelike najave. Međutim, prema dosad viđenom, nema razloga strahovati, s većinom klubova će se Dinamo itekako moći nositi. Skupili su 'modri' iskustvo u Europskoj ligi, no igranje u Ligi prvaka ipak je nešto sasvim drugo. Što se momčadi tiče, Livaković je izrastao u sjajnog golmana. Imamo i Ademija, koji je godinama glavni pokretač Dinama, vođa na terenu. Dani Olmo je igrač kojeg žele velikani, pa se ni o njemu ne treba previše pričati. Osim u superlativima. Oršić je strašno napredovao, tu su još i Hajrović i Petković, igrači koji jednim potezom sve mogu riješiti. Ali što je najvažnije, odlično izgledaju kao momčad', završio je svoja razmišljanja Cico Kranjčar i nakon kratkog razgovora nastavio s rekreacijom.