gužva u momčadi

Zbog Perišića i Coutinha s Thomasom Müllerom kod Nike Kovača u Bayernu je gotovo?

27.08.2019 u 10:08

Bionic
Reading

Kupovinom Philippea Coutinha i Ivana Perišića značajno je otežana pozicija Thomasa Müllera u momčadi Bayerna…

Bayern se ove sezone pojačao s nekoliko zvučnih imena, uključujući Ivana Perišića i Philippea Coutinha pa u Njemačkoj vjeruju da će to imati veliki utjecaj na postavu s kojom će Niko Kovač napadati suparnike u novoj sezoni.

Opasno visi Thomas Müller koji je započeo svoju 12. sezonu u bavarskoj momčadi, ali daleko je od svojih najboljih dana, kada je bio jedna od zvijezda Elfa na SP-u u Južnoj Africi i Riju.

Događalo se već 29-godišnjaku da pada u drugi plan kod Carla Ancelottija i još nekih trenera Bayerna, ali s dolaskom Coutinha na poziciju polušpice klupa bi za njega mogla biti trajno rješenje.

Müllerova omiljena pozicija je ona iza centralnog napadača, uz mogućnost izvlačenja na krila. Specijalnost mu je pak koristiti međuprostore i nalaziti se na pravom mjestu u pravo vrijeme, što zadnjih godina ipak sve manje radi.

Slavni Nijemac, jedan od simbola šampionskog Elfa iz Brazila također bi mogao krenuti putem Robbena i Riberyja za koje nakon prošle sezone više nije bilo mjesta i morali su napustiti Bavarsku.

To je scenarij koji spominju i njemački mediji, no Niko Kovač još uvijek pokušava izvući nešto iz Müllera, a da minutažu ne oduzme nekoj od drugih svojih zvijezda.

'Može on igrati na mnogo pozicija,' uvjeren je hrvatski strateg.

No, s dolaskom Perišića i igranje na lijevom krilu više nije realna mogućnost za Müllera pa mu je prostor unutar momčadi u potpunosti limitiran.

Thomas će se morati priviknuti na život na klupi, a ako ne može, onda potražiti novi kolektiv sljedeće godine…